Magasinet Skåne nr 4, 2018

Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 4 / 2018

Årets Matproducent: Surtantens Syrade

Skånes bästa!

Årets Matproducent: Surantens Syrade

SURTANTENS SYRADE, JENNY NEIKELL

Surkål, kimchi, syrad rödbeta. Just nu något av det hetaste på gastronomins himmel, men som så ofta med trender inget nytt. Att mjölksyra grönsaker var våra förfäders sätt att bevara grönsaker under den mörka delen av året. Att det dessutom var både gott, nyttigt och billigt gjorde inte saken sämre.

Folkhälsovetaren Jenny Neikell har alltid varit intresserad av att syra och under namnet Surtantens syrade har hon bidragit till att åter få skåningarna att äta den nyttiga maten.

– Många börjar bli trötta på matfusk och konstiga tillsatser. Mina produkter består ju bara av grönsaker, salt och kryddor. Inget mer. Och det får ta den tid det tar, det går inte att skynda på det, säger hon.

Läs hela artikeln i nya numret av Magasinet Skåne, som finns i butik nu!

Skånes Bästa-juryns motivering: 

Kombinationen av traditionellt hantverk och känsla för tidens smaker har tagit vinnarens produkter från det egna köket ut till konsumenterna, och i sin prisbelönta bok förmedlat kunskap och handfasta råd om hur vi alla mår bättre av att fermentera.

Nominerade: 

Soldattorpets Mejeri

Rescued

 

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

    Magasinet Skåne nr 4, 2018

    Nytt stort sommarnummer 19 juni

    Magasinet Skåne  Nytt nummer ute 19 juni! Nytt nummer av Magasinet Skåne ute 19 juni! Anders ”Ankan” Johansson om buskis, punk och kärleken till Måns! Utlfykt Österlen – vi guidar till 17 härliga butiker och mysiga kaféer! Brottsplats Skåne – fem heta deckarförfattare! Nordväst på två hjul – upptäck Kattegattleden! + Skånes 133 bästa krogar och kaféer!... Läs mer

    Lär dig laga pizza som Sandra Mastio

    Krog  Unik möjlighet att lära sig hemligheterna bakom Sandra Mastios hyllade pizzor! Njut av en kväll i matglädjens, smakernas och lekfullhetens tecken på pizzarestaurang Mastio.   Sandra Mastio, krögare och tv-kock, driver Mastio tillsammans med sin make Stefano och välkomnar er till dem för att dela med sig av hemligheterna bakom den perfekta pizzan. När ni... Läs mer

    Alla nominerade till Skåns bästa 2017!

    Magasinet Skåne  Nu är det klart: här är de nominerade till Magasinet Skånes pris Skånes bästa 2017! Stort grattis alla nominerade! Vinnarna utses vid en gala den 28 februari och presenteras i nästa nummer av tidningen (i butik 6 mars). Årets evenemang:  Madamilen Malmö FF:s hemmamatcher Smaker från Söderåsens Matmarknad Årets dryckesproducent:  Purity vodka Roots Kombucha Sodalicious... Läs mer

    Prenumerera på Magasinet Skåne! Halvår, 3 nr 149:-
    Helår, 6 nr 269:-
    Två år, 12 nr 499:-

    Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

    Ge bort en prenumeration till någon som du tycker om!

    Halvår, 3 nr 149:-
    Helår, 6 nr 269:-
    Två år, 12 nr 499:-

    Beställ din prenumeration här

    Instagram

    I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

    Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

    Peder Fredricson – lyssnar på häst...

      Han är vinnaren som tagit sig till ...

    I smakernas rike

    Nya numret: I smakernas rike

    I ett stort reportage får du följa med på ...

    Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

    Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

    Daniel Berlin MSK 1-10

    – Allt ska vara av en jävla kvalitet, sä...

    På måndagen utsåg White Guide Daniel Berli...

    Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

    Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

    Vår krogreporter Mån...

    Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

    Redaktionens helgtips

    Kristina Olsson, red...

    Ebbe Vollmer på Snapphane

    Två nya Malmökrogar

    Två nya, mycket lova...