Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr /

Årets Matproducent: Surtantens Syrade

Skånes bästa!

Årets Matproducent: Surantens Syrade

SURTANTENS SYRADE, JENNY NEIKELL

Surkål, kimchi, syrad rödbeta. Just nu något av det hetaste på gastronomins himmel, men som så ofta med trender inget nytt. Att mjölksyra grönsaker var våra förfäders sätt att bevara grönsaker under den mörka delen av året. Att det dessutom var både gott, nyttigt och billigt gjorde inte saken sämre.

Folkhälsovetaren Jenny Neikell har alltid varit intresserad av att syra och under namnet Surtantens syrade har hon bidragit till att åter få skåningarna att äta den nyttiga maten.

– Många börjar bli trötta på matfusk och konstiga tillsatser. Mina produkter består ju bara av grönsaker, salt och kryddor. Inget mer. Och det får ta den tid det tar, det går inte att skynda på det, säger hon.

Läs hela artikeln i nya numret av Magasinet Skåne, som finns i butik nu!

Skånes Bästa-juryns motivering: 

Kombinationen av traditionellt hantverk och känsla för tidens smaker har tagit vinnarens produkter från det egna köket ut till konsumenterna, och i sin prisbelönta bok förmedlat kunskap och handfasta råd om hur vi alla mår bättre av att fermentera.

Nominerade: 

Soldattorpets Mejeri

Rescued

 

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Nytt somrigt nummer i butik 18 juni!

    Magasinet Skåne  Nytt härligt sommarnummer ute 18 juni! Stor intervju med rockmusikern Nisse Hellberg om att vara underdog, åldersnojan och teknikens under. Sommaräventyr – guiden till de bästa aktiviteterna! Ö-liv: Hallands väderö, Ven, Bornholm och Ivö! Shoppingguide: bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 148 varma sommartips och stor guide till Skånes 133 bästa krogar och kaféer! *** Prenumerera... Läs mer

    Alla vinnare i Skånes Bästa 2018!

    Vinnarna av Skånes Bästa 2018

    Skånes bästa!    2018 var året då vi åt lokalt i ett orangeri på Bjäre, fikade i S:t Olof, shoppade på en plantskola vid Ängelholm och sov gott på ett gästgiveri i Höör.  Det var året då ett gårdshotell på Söderslätt var den perfekta omvägen, medan ett museum vid Hammars Backar satte fokus på sin världsberömde ägare. ... Läs mer

    Event: lär dig göra must med mustmästarinna!

    Magasinet Skåne  Sensommaren är årets höjdpunkt för äppelälskare och det är ingen tillfällighet att Österlen kallas Äppelriket. Här odlas en stor del av de svenska äpplena och här är kunskapen och passionen för äpplen kanske störst i Sverige. Vi erbjuder nu våra läsare en exklusiv möjlighet att lära sig allt om äpplen och inte minst must, en... Läs mer

    Prenumerera på Magasinet Skåne! Halvår, 3 nr 149:-
    Helår, 6 nr 269:-
    Två år, 12 nr 499:-

    Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

    Instagram

    I nya numret: Johan Wester

    Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

    I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

    Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

    Peder Fredricson – lyssnar på häst...

      Han är vinnaren som tagit sig till ...

    I smakernas rike

    Nya numret: I smakernas rike

    I ett stort reportage får du följa med på ...

    Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

    Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

    Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

    Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

    Vår krogreporter Mån...

    Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

    Redaktionens helgtips

    Kristina Olsson, red...

    Ebbe Vollmer på Snapphane

    Två nya Malmökrogar

    Två nya, mycket lova...