Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 5 / 2020

Fredagstipset med Mats Weman

Tipset

Denna helg åker vi över sundet till Köpenhamn med vår redaktör Mats Weman.

– En bra helg inkluderar alltid minst en god drink. Och jag vill gärna ha en bar där jag till exempel kan gå fram till bartendern och säga: ”Jag tycker om gin. Överraska mig. Gör något jag inte smakat förr”. Den baren har jag inte lyckats hitta i vare sig Malmö eller Lund och därför ger det mig en utmärkt anledning att (igen) åka över till Köpenhamn och bo på Hotel Skt Petri och avnjuta bartenderkulturen på deras suveräna Bar Rouge.

– Vill jag dessutom shoppa i Byn så är det promenadavstånd till min hovleverantör Abercrombie & Fitch, som ju sedan två år finns på Købmagergade 11. Diskret skyltat, precis som i London och New York. Men oemotståndligt. Mer än en butik. Ett koncept. En upplevelse för flera sinnen. Ett tips är att undvika lördagen, då det gärna blir trångt.

Superlove

Superlove

– På ännu närmare håll från hotellet (man vill ju bo centralt), på Nørregade 45, ligger mode- och designbutiken Superlove, där man hittar allt från lampor i skön 50-talsretro till gummistövlar som skickar ut Hunter med badvattnet. Och notera: jag är kille. Jag snöar normalt inte in på mode- och designbutiker.

Le Sommelier

Le Sommelier

– Och så blev det snart kväll igen och vad är då mer lämpligt än Le Sommelier, på Bredgade 63-65. Bättre fransk krog finns inte i vår del av världen. Glöm inte att låta personalen rekommendera vinet. Ni kommer inte att ångra er.

– En naturupplevelse också? Ok. Men då får vi givetvis återvända till Skåne. Passa på att njuta det sista och bästa av hösten med en golfrunda på Romeleåsens GK. Storslagen natur, inte minst så här års. Och lagom svårighetsgrad på banan, samtidigt som det är en hyggligt krävande promenad.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Nytt sensommarnummer ute 28 juli

  Magasinet Skåne  Nytt nummer i butik tisdag 28 juli!   – Henrik Widegren om bekräftelse, konservativ humorkultur och att aldrig googla symptom – Från jord till bord: guide till våra gårdsbutiker – Shopping i nordväst: de bästa butikerna på Kullen och Bjäre – Vandring längs Ålakusten: Maten, mötena, historierna Totalt 164 sköna sensommarstips   ***   Prenumerera... Läs mer

  Magasinet Skåne nr 3-20

  Nya numret kommer 19 maj

  Magasinet Skåne  Nästa nummer kommer ut i butik den 19 maj. På grund av coronasituationen har det tyvärr blivit något försenat, men snart har du ett rykande hett försommarnummer i handen. Prenumeranter får det som vanligt fem dagar före det går att köpa i butik. /Redaktionen Läs mer

  Magasinet Skåne nr 1, 2020

  Nytt nummer ute 10 dec

  Magasinet Skåne  Nytt härligt nummer ute 10 december Alla vinnare i Skånes bästa 2019! Stor intervju med mångsysslaren Måns Nilsson om antikviteter, nördighet och pusslet i universum! Bästa butikerna i Malmö! Stor museiguide: Från leksakståg till riddarrustning! Dessutom guide till Skånes 133 bästa krogar och kaféer! *** Prenumerera på tidningen så missar du inget Halvår, 3 nr... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...