Fredagstipset
Vår krogskribent Måns Renntun ger er tre, heta kulinariska tips för helgen:
1. Brasserie Östergatan
Med ”knaperstekt sadel och slarvsylta på unggris från Henriksfälts Gård med minutpicklade höstfrukter, rotsellerikräm och brynta hasselnötter” tävlade Daniel Müllern från Brasserie Östergatan i Ystad i tävlingen Årets Kock tidigare i veckan.
Han gick tyvärr inte vidare från semifinalen, men chansen till avancemang finns fortfarande i form av andra chansen nästa vecka.
Till Brasserie Östergatan ska ni gå om man vill äta franska och svenska klassiker, långkok och riktigt bra bearnaise.
Gör det i helgen.
2. B.A.R. naturlig krog&vinbar

Trion bakom B.A.R. naturlig krog&vinbar i Malmö: Robert Jakobsson, Anders Martinsson och Besnik Gashi. Foto: David Bergström.
Malmös kanske bästa mat lagas just nu på nyöppnade B.A.R. naturlig krog&vinbar på Davidshall. Kockar från toppkrogar som Nimb och Noma i Köpenhamn serverar fantastiska rätter till modesta priser i källarlokalen. I gatuplanet är det vinbar. Rekommenderas.
Läs mer i nästa nummer av Magasinet Skåne som kommer 4 december. Då kan du se fler bilder av vår fotograf David Bergström.
Erik Dahlbergsgatan 17, Malmö, 040-17 01 75
3. Saluhallen i Lund
Efter en ombyggnad som känts väldigt lång är nu nya Lunds Saluhall nu helt klar. Fredag den 23 november är det officiell öppning.
Mitt stalltips: besök bröderna Björn och Erik fiskkrog Malmstens Fisk & Kök. Genuint hantverk och en av Skånes allra bästa restauranger alla kategorier. Franska Les Halles är inte illa det heller.
Lämna ett svar