Helgpanelen: Skånefrossa!
Magasinet Skånes Jesper Heimerson och Kristina Olsson ger sina bästa, kulinariska tips inför helgen.
JESPER HEIMERSON:
1. Skånefrossa! Skånska Skafferiet i Hässleholm. Råvarorna, drickat och musiken, allt lokalt producerat! Mer skånskt än så blir det inte.
2. Rå Epok i www.raepok.com. Sushi på skånska, gjord på röding, gös och torsk.
*****
KRISTINA OLSSON:
1. Lycklig i Sinarpsdalen:
Sådana kalla vinterdagar vi har haft drömmer jag om sommarluncher i skuggan. Just nu är det Lycklig café och Bistro i Sinarpsdalen som lockar. Lena Mölders personliga ställe andas matglädje och hög mysfaktor, och tillsammans med de natursköna omgivningarna, känner man sig förflyttad till Sydeuropa.
2. Restaurang Green, Torso Gallery, Västra Hamnen i Malmö:
Den annars ganska kyliga och exklusiva fine dining-restaurangen Torso Twisted har ersatts av en varmare, mer jordnära typ av bistro.
Här fokuserar man på hemlagat med råvaror som bland annat kommer från Green matmarknads digra sortiment.
Tanken är att inget ska slängas och att kretsloppet ska fungera. När sedan maten och stämningen är trevlig kan det inte bli bättre.
Lämna ett svar