Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr /

Helgtipset: våga Vesterbro

Helgpanelen Magasinet Skåne

Vesterbro

Knark, porrbutiker och prostitution. Men också spännande restauranger, trendiga barer och roliga butiker. Någonting har hänt på Vesterbro i Köpenhamn.

Det är återigen fredag och Magasinet Skåne vill tipsa om en del av Köpenhamn som trots att den bara ligger ett stenkast från Hovedbangården är på tok för okänd i shoppinghänseende för många skåningar: Vesterbro.

I senaste numret av Magasinet Skåne, som prenumeranterna får i brevlådan i dagarna och som finns i butik från med tisdag, har Kristina Olsson och David Bergström besökt några av stadsdelens bästa shoppingpärlor.

Här är ett smakprov:

Framme vid Gasværksvej vänder det. På andra sidan börjar det nya Vesterbro. Husen har uppfräschade fasader, inne på kaféerna fladdrar stearinljus. Det doftar kaffe, surdegsbröd och tulpaner.

En hästdragen ölvagn från Carlsberg får trafiken att stanna upp. Två stora män i de karakteristiska gröna jackorna, två arbetshästar som frustar vit ånga ur näsborrarna.

Inne i retrobutiken Funky Junky är färgerna starka. Brunt, orange och grönt från golv till tak ger en smak av 60-tal. Köksdetaljer, klockor, möbler och kläder är noga utvalda för att passa butikens koncept. Killen bakom disken skakar på huvudet när vi nämner det ”nya” Vesterbro.

– Det har nyligen öppnat två nya kaffebarer på Enghave plads, nu finns där fyra. Det är ju helt sjukt.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Nytt somrigt nummer i butik 18 juni!

  Magasinet Skåne  Nytt härligt sommarnummer ute 18 juni! Stor intervju med rockmusikern Nisse Hellberg om att vara underdog, åldersnojan och teknikens under. Sommaräventyr – guiden till de bästa aktiviteterna! Ö-liv: Hallands väderö, Ven, Bornholm och Ivö! Shoppingguide: bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 148 varma sommartips och stor guide till Skånes 133 bästa krogar och kaféer! *** Prenumerera... Läs mer

  Alla vinnare i Skånes Bästa 2018!

  Vinnarna av Skånes Bästa 2018

  Skånes bästa!    2018 var året då vi åt lokalt i ett orangeri på Bjäre, fikade i S:t Olof, shoppade på en plantskola vid Ängelholm och sov gott på ett gästgiveri i Höör.  Det var året då ett gårdshotell på Söderslätt var den perfekta omvägen, medan ett museum vid Hammars Backar satte fokus på sin världsberömde ägare. ... Läs mer

  Event: lär dig göra must med mustmästarinna!

  Magasinet Skåne  Sensommaren är årets höjdpunkt för äppelälskare och det är ingen tillfällighet att Österlen kallas Äppelriket. Här odlas en stor del av de svenska äpplena och här är kunskapen och passionen för äpplen kanske störst i Sverige. Vi erbjuder nu våra läsare en exklusiv möjlighet att lära sig allt om äpplen och inte minst must, en... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne! Halvår, 3 nr 149:-
  Helår, 6 nr 269:-
  Två år, 12 nr 499:-

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...