Magasinet Skåne nr 5, 2019

Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr /

Helgtipset: våga Vesterbro

Helgpanelen Magasinet Skåne

Vesterbro

Knark, porrbutiker och prostitution. Men också spännande restauranger, trendiga barer och roliga butiker. Någonting har hänt på Vesterbro i Köpenhamn.

Det är återigen fredag och Magasinet Skåne vill tipsa om en del av Köpenhamn som trots att den bara ligger ett stenkast från Hovedbangården är på tok för okänd i shoppinghänseende för många skåningar: Vesterbro.

I senaste numret av Magasinet Skåne, som prenumeranterna får i brevlådan i dagarna och som finns i butik från med tisdag, har Kristina Olsson och David Bergström besökt några av stadsdelens bästa shoppingpärlor.

Här är ett smakprov:

Framme vid Gasværksvej vänder det. På andra sidan börjar det nya Vesterbro. Husen har uppfräschade fasader, inne på kaféerna fladdrar stearinljus. Det doftar kaffe, surdegsbröd och tulpaner.

En hästdragen ölvagn från Carlsberg får trafiken att stanna upp. Två stora män i de karakteristiska gröna jackorna, två arbetshästar som frustar vit ånga ur näsborrarna.

Inne i retrobutiken Funky Junky är färgerna starka. Brunt, orange och grönt från golv till tak ger en smak av 60-tal. Köksdetaljer, klockor, möbler och kläder är noga utvalda för att passa butikens koncept. Killen bakom disken skakar på huvudet när vi nämner det ”nya” Vesterbro.

– Det har nyligen öppnat två nya kaffebarer på Enghave plads, nu finns där fyra. Det är ju helt sjukt.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Magasinet Skåne nr 5, 2019

  Nytt härligt julinummer ute nu!

  Magasinet Skåne  Nytt härligt sommarnummer ute nu! Stor intervju med scenkonstnären Ola Salo om vuxenhatten, rock’n’roll-djuret och att våga bryta normer! Från Hasse till Sissela – djupdykning i den skånska humorn! Saftig skörd – fyra syltkokares bästa tips! Spännande sommarshopping – bästa butiker på Österlen! Totalt 141 härliga sommartips och stor guide till Skånes bästa krogar och kaféer!... Läs mer

  Magasinet Skåne nr 2, 2019

  Nytt vårnummer ute 5 mars!

  Magasinet Skåne  Nytt härligt vårnummer ute i butik 5 mars! Stor intervju med Tina Nordström – matlagerskan om envishet, dansa i köket och skita i vad folk äter! 29 tips till din konstrunda! Stor guide till våra gästgiverier! Skön vårshopping – bästa butikerna i Ystad! Totalt 145 vårvarma tips! *** Prenumerera på tidningen så missar du inget... Läs mer

  Magasinet Skåne nominerad till Publishingpriset 2018

  Magasinet Skåne  När Publishingpriset 2018 idag presenterar sina nominerade, är Magasinet Skåne nominerad i kategorin Magasin Geografiska områden. Förutom Magasinet Skåne är Magasin Höga Kusten, Åre idag, ÖP Magasin, Uddevalla & Du och Original Luleå Story. – Jätteroligt att vår tidning uppskattas utanför Skånes gränser. Det är hård konkurrens med flera snygga tidningar, men vi hoppas att... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne! Halvår, 3 nr 149:-
  Helår, 6 nr 269:-
  Två år, 12 nr 499:-

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...