Jesper Heimerson julhelgstipsar
När vår chefredaktör Jesper Heimerson tar en veckas julledigt vankas det gravat lamm, Vendel-besök, örnar och curling!
– I helgen blir det lammfrossa. Vi har egna lamm här i Svinaberga vid Stenshuvud, och jag stycka ett av lammen som vi har slaktat och sedan hängmörat. De första bitarna har jag faktiskt redan börjat experimentera med, och gjort gravad lammrygg. Vi får väl se om det blir en hit…
– I mellandagarna ska jag och min hustru äta middag på Restaurant Sandskogen strax utanför Ystad. Anders Vendel har ju stängt restaurangen i Kåseberga och därför ska det bli spännande att prova hans nya ställe på riktigt. Man måste hålla koll på vad en av Sveriges bästa kockar gör.
– Den 29 december ska jag åka på örnsafari i Kristianstads vattenrike. Man åker ut i båt med guide och får se örnar. Därefter åker jag vidare norrut för att spana på örnar på egen hand i Tosteberga ängar. Där stödutfordrar man havsörn och jag hoppas på att kunna ta bra bilder med min nya kamera. Havsörnar är fantastiskt mäktiga fåglar!
– Tillsammans med familjen ska jag åka till Landskrona och besöka Curla. Där ska vi ha en trekamp med curling, bowling och den engelska sporten bowls. Varje år när jag kommer dit är jag stöddig som sjutton när curlingen börjar, men sedan halkar man direkt på isen och står med nästan i backen. Som tur är har man hjälm på sig, men jag brukar vara ganska öm i svanskotan efteråt.
Fredagstipset är tillbaka igen efter helgerna. Alla vi som arbetar med Magasinet Skåne önskar alla våra läsare en riktigt god jul!
Julklappspanik? Ge bort en prenumeration på Magasinet Skåne!
Tråkigt att Vendels lämnade Kåseberga men det är fortfarande att av Österlens bästa utflyktsmål eller varför inte en sommarvecka på http://www.alessmedja.com/
Urban