Kristina Olsson om att hur det att göra jubileumsnumret
På tisdag finns det nya numret av Magasinet Skåne i butik, och som ni nog märkt firar vi 10-årsjubileum!
Vi fångade vår redaktionschef Kristina Olsson för att ta reda på hur det kändes att göra jubileumsnumret.
Vad är det som gjort att Magasinet Skåne fortsatt vara en så populär tidning under tio år?
– Jag tror att vi gör en tidning som inte liknar någon annan. Vi har inte skvaller eller bantningstips och när vi tipsar om ställen ligger de inte i Stockholm vilket ofta är fallet med de flesta andra magasin.
– Vi gör en tidning för skåningar, om skåningar och av skåningar. En tidning om det goda livet som man kan leva i Skåne – och det verkar våra läsare uppskatta. Många berättar hur de sparar våra tidningar i tidskiftssamlare och tar fram de när de ska åka på utflykt. Bättre betyg tycker jag inte man kan få som redaktion.
Vad slog dig när du gjorde jubileumsnumret?
– Att det är svårt att göra en helt ny slags tidning. Man måste våga prova olika grepp, olika vinklar. I de första numren från 2004 försökte vi famna allt, och som läsare blev det nästan för mycket. Men det fanns så mycket idéer och skaparlust i drömmen om att göra något nytt. Genom åren har vi renodlat tidningen och försökt lyfta fram de delar som vi tycker ger läsaren mest.
– Sedan är det bara roligt att läsa tio års tidningar som ett tidsdokument. Mycket har hänt i Skåne under den här tiden.
Vad väntar nu härnäst under jubileumsåret för tidningen?
– Vi fortsätter vårt kreativa arbete för att skapa en tidning som älskas av läsarna. Och medan det fortfarande är februari tänker vi redan vår och sommar. Vad kan vi göra för att skåningarna ska fortsätta att inspireras att ge sig ut i vårt landskap och uppleva allt fantastiskt som lurar bakom varje krök?
– Och hur gör vi för att inte upprepa oss själva? Det är inte lätt, men en positiv utmaning. Och vi får många matnyttiga läsartips på roliga ställen – och vi tar gärna emot fler. Läsarna är våra ögon och öron ute i Skåne.
Jubileumsnumret finns i butik 17 februari.
Lämna ett svar