Magasinet Skåne nr 5, 2019

Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr /

Restaurangtips från redaktionen

Helgpanelen

Fredagspanelen är tillbaka, och denna vecka tänkte vi sprida lite inspiration i form av våra personliga tips på kaféer och restauranger.

Jesper Heimerson, chefredaktör:

– Först ska man ta en fika på det underskattade kaféet på Louisiana i Danmark. Därefter tar man tåget till Nørreport i Köpenhamn och promenerar bort till RelæNørrebro. Där serveras briljant, enkelt mat som vore den skapad av Picasso själv. Jag hade en av mina allra bästa restaurangupplevelser på mycket länge där nyligen.

Kristina Olsson, redaktionschef:

Restaurang Rebell i Malmö. För att god mat blir så mycket mer intressant när den tillagas med humor och värme och sedan servas med glimten i ögat.

Monne Ljungberg, AD:

MelvinsSkvadronsgatan i Malmö är en skön kaffebar som lyser upp Slottsstaden. Gott kaffe, surdegsbullar från Olof Viktors och familjär stämning är framgångsreceptet. Ser fram emot en utefika på trottoaren snart. Extra plus är fri tillgång till internet.

Mats Weman, redaktör:

Bar ItaliaScaniaplatsen i Malmö. Det är vår. Ja, nästan i alla fall. Och hur mycket skåning man än är vill man se havet. Vattnet. Världen.

Barista på Anna Lindhs plats i Malmö. Se till att boka plats. För när våren är här. För att inte tala om sommaren. Då är detta Malmös Hot Spot nummer ett.

Måns Renntun, reporter:

– Jag tycker att man ska besöka nya Bistro GGastro i Helsingborg som vi skriver om i det senaste numret av tidningen. Stor bistromeny med smårätter som gästerna själv komponerar sin middag utifrån. Har direkt blivit Helsingborgs mest populära ställe.

– Är man i södra Skåne är Daniel Müllerns Östergatan i Ystad att rekommendera, och Malmöborna borde gå till Siesta och prova deras hemmagjorda glass på lördag eftermiddag. Det tänker i alla fall jag göra.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Magasinet Skåne nr 5, 2019

  Nytt härligt julinummer ute nu!

  Magasinet Skåne  Nytt härligt sommarnummer ute nu! Stor intervju med scenkonstnären Ola Salo om vuxenhatten, rock’n’roll-djuret och att våga bryta normer! Från Hasse till Sissela – djupdykning i den skånska humorn! Saftig skörd – fyra syltkokares bästa tips! Spännande sommarshopping – bästa butiker på Österlen! Totalt 141 härliga sommartips och stor guide till Skånes bästa krogar och kaféer!... Läs mer

  Magasinet Skåne nr 2, 2019

  Nytt vårnummer ute 5 mars!

  Magasinet Skåne  Nytt härligt vårnummer ute i butik 5 mars! Stor intervju med Tina Nordström – matlagerskan om envishet, dansa i köket och skita i vad folk äter! 29 tips till din konstrunda! Stor guide till våra gästgiverier! Skön vårshopping – bästa butikerna i Ystad! Totalt 145 vårvarma tips! *** Prenumerera på tidningen så missar du inget... Läs mer

  Magasinet Skåne nominerad till Publishingpriset 2018

  Magasinet Skåne  När Publishingpriset 2018 idag presenterar sina nominerade, är Magasinet Skåne nominerad i kategorin Magasin Geografiska områden. Förutom Magasinet Skåne är Magasin Höga Kusten, Åre idag, ÖP Magasin, Uddevalla & Du och Original Luleå Story. – Jätteroligt att vår tidning uppskattas utanför Skånes gränser. Det är hård konkurrens med flera snygga tidningar, men vi hoppas att... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne! Halvår, 3 nr 149:-
  Helår, 6 nr 269:-
  Två år, 12 nr 499:-

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...