Restaurangtips från redaktionen
Fredagspanelen är tillbaka, och denna vecka tänkte vi sprida lite inspiration i form av våra personliga tips på kaféer och restauranger.
Jesper Heimerson, chefredaktör:
– Först ska man ta en fika på det underskattade kaféet på Louisiana i Danmark. Därefter tar man tåget till Nørreport i Köpenhamn och promenerar bort till Relæ på Nørrebro. Där serveras briljant, enkelt mat som vore den skapad av Picasso själv. Jag hade en av mina allra bästa restaurangupplevelser på mycket länge där nyligen.
Kristina Olsson, redaktionschef:
– Restaurang Rebell i Malmö. För att god mat blir så mycket mer intressant när den tillagas med humor och värme och sedan servas med glimten i ögat.
Monne Ljungberg, AD:
– Melvins på Skvadronsgatan i Malmö är en skön kaffebar som lyser upp Slottsstaden. Gott kaffe, surdegsbullar från Olof Viktors och familjär stämning är framgångsreceptet. Ser fram emot en utefika på trottoaren snart. Extra plus är fri tillgång till internet.
Mats Weman, redaktör:
– Bar Italia på Scaniaplatsen i Malmö. Det är vår. Ja, nästan i alla fall. Och hur mycket skåning man än är vill man se havet. Vattnet. Världen.
– Barista på Anna Lindhs plats i Malmö. Se till att boka plats. För när våren är här. För att inte tala om sommaren. Då är detta Malmös Hot Spot nummer ett.
Måns Renntun, reporter:
– Jag tycker att man ska besöka nya Bistro G på Gastro i Helsingborg som vi skriver om i det senaste numret av tidningen. Stor bistromeny med smårätter som gästerna själv komponerar sin middag utifrån. Har direkt blivit Helsingborgs mest populära ställe.
– Är man i södra Skåne är Daniel Müllerns Östergatan i Ystad att rekommendera, och Malmöborna borde gå till Siesta och prova deras hemmagjorda glass på lördag eftermiddag. Det tänker i alla fall jag göra.
Lämna ett svar