Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr /

Restaurangtips från redaktionen

Helgpanelen

Fredagspanelen är tillbaka, och denna vecka tänkte vi sprida lite inspiration i form av våra personliga tips på kaféer och restauranger.

Jesper Heimerson, chefredaktör:

– Först ska man ta en fika på det underskattade kaféet på Louisiana i Danmark. Därefter tar man tåget till Nørreport i Köpenhamn och promenerar bort till RelæNørrebro. Där serveras briljant, enkelt mat som vore den skapad av Picasso själv. Jag hade en av mina allra bästa restaurangupplevelser på mycket länge där nyligen.

Kristina Olsson, redaktionschef:

Restaurang Rebell i Malmö. För att god mat blir så mycket mer intressant när den tillagas med humor och värme och sedan servas med glimten i ögat.

Monne Ljungberg, AD:

MelvinsSkvadronsgatan i Malmö är en skön kaffebar som lyser upp Slottsstaden. Gott kaffe, surdegsbullar från Olof Viktors och familjär stämning är framgångsreceptet. Ser fram emot en utefika på trottoaren snart. Extra plus är fri tillgång till internet.

Mats Weman, redaktör:

Bar ItaliaScaniaplatsen i Malmö. Det är vår. Ja, nästan i alla fall. Och hur mycket skåning man än är vill man se havet. Vattnet. Världen.

Barista på Anna Lindhs plats i Malmö. Se till att boka plats. För när våren är här. För att inte tala om sommaren. Då är detta Malmös Hot Spot nummer ett.

Måns Renntun, reporter:

– Jag tycker att man ska besöka nya Bistro GGastro i Helsingborg som vi skriver om i det senaste numret av tidningen. Stor bistromeny med smårätter som gästerna själv komponerar sin middag utifrån. Har direkt blivit Helsingborgs mest populära ställe.

– Är man i södra Skåne är Daniel Müllerns Östergatan i Ystad att rekommendera, och Malmöborna borde gå till Siesta och prova deras hemmagjorda glass på lördag eftermiddag. Det tänker i alla fall jag göra.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Nytt somrigt nummer i butik 18 juni!

  Magasinet Skåne  Nytt härligt sommarnummer ute 18 juni! Stor intervju med rockmusikern Nisse Hellberg om att vara underdog, åldersnojan och teknikens under. Sommaräventyr – guiden till de bästa aktiviteterna! Ö-liv: Hallands väderö, Ven, Bornholm och Ivö! Shoppingguide: bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 148 varma sommartips och stor guide till Skånes 133 bästa krogar och kaféer! *** Prenumerera... Läs mer

  Alla vinnare i Skånes Bästa 2018!

  Vinnarna av Skånes Bästa 2018

  Skånes bästa!    2018 var året då vi åt lokalt i ett orangeri på Bjäre, fikade i S:t Olof, shoppade på en plantskola vid Ängelholm och sov gott på ett gästgiveri i Höör.  Det var året då ett gårdshotell på Söderslätt var den perfekta omvägen, medan ett museum vid Hammars Backar satte fokus på sin världsberömde ägare. ... Läs mer

  Event: lär dig göra must med mustmästarinna!

  Magasinet Skåne  Sensommaren är årets höjdpunkt för äppelälskare och det är ingen tillfällighet att Österlen kallas Äppelriket. Här odlas en stor del av de svenska äpplena och här är kunskapen och passionen för äpplen kanske störst i Sverige. Vi erbjuder nu våra läsare en exklusiv möjlighet att lära sig allt om äpplen och inte minst must, en... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne! Halvår, 3 nr 149:-
  Helår, 6 nr 269:-
  Två år, 12 nr 499:-

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...