Magasinet Skåne nr 1, 2020

Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr /

Skånska midsommartips från redaktionen

Tipset

Magasinet Skånes redaktion önskar glad midsommar till alla våra läsare.

Här är våra bästa och roligaste skånska midsommartips:

Kristina Olsson, redaktionschef:

– Om jag inte skulle fira midsommar i Malmö, hade jag definitivt begett mig till Bjärehalvön. På eftermiddagen hade jag ätit våfflor i bersåerna på Solbackens wåffelbruk, sedan promenerat i Norrvikens trädgårdar för att njuta av blomsterprakten och sedan avsluta midsommarafton med restaurang Stollabys delikata avsmakningmeny där Henrik Kristensson verkligen skapar en upplevelse av sin kokkonst.

Jesper Heimerson, chefredaktör:

Verkeåns mynning

Verkeåns mynning vid Haväng

– Vi firar midsommar i Haväng. På eftermiddagen åker vi ut med traktor och vagn, yxa och såg; och ett par spelemän. Vi hämtar allt från blommor och grönt, till självaste stången. Vi leker och dansar, nästa alla vuxna är med. På kvällen blir det fest!

Måns Renntun, reporter:

– Vi kommer åka ner till Smygehuk med barnen för midsommarfirande i eftermiddag. Ikväll äter vi middag med Emma och Martin här hemma på altanen på Videdal med sill från hoddorna i Malmö.

– Annars är mitt stående tips att Åka till Ängavallen och uppleva hur gris- och kouppfödning egentligen borde gå till om det funnits någon rimlighet i världen. Här föder man upp djuren på deras villkor och ger dom en rejäl dos kärlek och utrymme. Passa på att prova brunchen samtidigt. Makalös!

Ulrika Grönlund, reporter:

– Jag vill gärna tipsa om en sill som ni måste testa. Den är helt fantastiskt god!

Svanbergasill och inlagd sill

8 inlagda sillfiléer

Sås:

2 dl majonnäs

1 dl vispgrädde

1/2 dl silad ättikslag från inlagd sill

3/4 dl mildrökt kaviar (typ Kalles)

1/2 tsk citronpeppar

2 tsk strösocker

20 droppar Worchestershiresås

2 knippor finklippt dill

ca 20 cm finhackad purjolök

1 hackad rödlök

Gör så här:

1. Låt de inlagda sillfiléerna rinna av väl på hushållspapper

2. Skär sillfiléerna i bitar

3. Blanda ingredienserna till såsen

4. Lägg i sillbitarna och låt stå kallt i ett dygn

Recept på inlagd sill:

8 urvattnade saltsillfiléer

1 dl ättiksprit

2 dl strösocker

3 dl vatten

2 rödlökar

1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn

1 lagerblad

dillkvistar

Gör så här:

1. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten och låt den svalna

2. Skala och hacka lökarna

3. Varva sillfiléer, lök, dillkvistar och lagerblad i en burk

4. Häll över lagen och låt sillen stå kallt i 1 – 2 dygn

Inlagd sill är hållbar i 10-14 dagar om den förvaras kallt. Svanbergasillen är en riktig höjdare på julbordet men har inte lika lång hållbarhet. Det här blir mycket sill. Halvera receptet om familjen är liten.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Magasinet Skåne nr 1, 2020

    Nytt nummer ute 10 dec

    Magasinet Skåne  Nytt härligt nummer ute 10 december Alla vinnare i Skånes bästa 2019! Stor intervju med mångsysslaren Måns Nilsson om antikviteter, nördighet och pusslet i universum! Bästa butikerna i Malmö! Stor museiguide: Från leksakståg till riddarrustning! Dessutom guide till Skånes 133 bästa krogar och kaféer! *** Prenumerera på tidningen så missar du inget Halvår, 3 nr... Läs mer

    Rösta på Årets Läsarfavorit

    Skånes bästa!  Tack för alla nomineringar som strömmat in till redaktionen! Vi har valt ut de sex förslag som fått mest nomineringar och fram till den 18 november kan du rösta på din favorit. Vinnaren avslöjas i vår webbsändning 4 december. Kom ihåg att din röst bara registreras en gång, fler röster på samma kandidat räknas inte... Läs mer

    Nytt somrigt nummer i butik 18 juni!

    Magasinet Skåne  Nytt härligt sommarnummer ute 18 juni! Stor intervju med rockmusikern Nisse Hellberg om att vara underdog, åldersnojan och teknikens under. Sommaräventyr – guiden till de bästa aktiviteterna! Ö-liv: Hallands väderö, Ven, Bornholm och Ivö! Shoppingguide: bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 148 varma sommartips och stor guide till Skånes 133 bästa krogar och kaféer! *** Prenumerera... Läs mer

    Prenumerera på Magasinet Skåne!

    Halvår 3 nr för 179 kr
    Helår 6 nr 314 kr

    Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

    Instagram

    I nya numret: Johan Wester

    Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

    I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

    Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

    Peder Fredricson – lyssnar på häst...

      Han är vinnaren som tagit sig till ...

    I smakernas rike

    Nya numret: I smakernas rike

    I ett stort reportage får du följa med på ...

    Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

    Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

    Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

    Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

    Vår krogreporter Mån...

    Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

    Redaktionens helgtips

    Kristina Olsson, red...

    Ebbe Vollmer på Snapphane

    Två nya Malmökrogar

    Två nya, mycket lova...