Färgfest och kulörkalas

Åbergs Trädgård

Karlhemsvägen 37, Ystad
Tel 0411-125 54
abergstradgard.com

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #2, 2023

Åbergs Trädgård

Det spirar i växthusen på Åbergs Trädgård. Sådden är i full gång och nu finns det vårblommor som penséer, narcisser, tulpaner och pärlhyacinter att köpa med sig hem, men även fröer, lökar, sättpotatis och knölar som är redo för plantering.

Örter, blommor och grönsaker redo att flytta hem till dig.

Krukor i olika stilar.

Porten mot söder

Den idylliska korsvirkesstaden Ystad och dess vackra omnejd bjuder på skön shopping i form av spirande växter, rolig retro och massor av färg.

Shopping

Maria Liliegren Butik & Ateljé

Hos Maria Liliegren vissnar aldrig blommorna, här är det färg och form året runt. Mest känd är hon för sina dekorerade koppar som hon drejat i butiksateljén.

Shopping

Iris

Här finns mest vintageprylar från 60- och 70-talet som kläder, skor, leksaker, tavlor, keramik, böcker, lampor och smycken, men också hennes egendesignade prints ”Ystad by the sea”.

Shopping

SidSid

Hos byggdesigner Anders Strand finns ett unikt och handgjort sortiment av vaskar, kakel, blandare, badkar och speglar. Här finns även marockanska mattor, keramik, skinnväskor, doftljus, krukor och skärbrädor.

Shopping

Ystad Antik & Vintage

Hos Anna Röing finns en blandning av antikt och vintage. Möbler, kläder, glas, porslin, kristall och uppstoppade djur. Anna som brinner för återbruk har flyttat till underbara Per Helsas Gård från 1600-talet.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.