Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 6 / 2021

Fredagsintervjun: Kristina Olsson

Denna veckas fredagsintervjuobjekt är tidningens redaktionschef som hoppas hinna åka på julmarknaden Fredriksdal, och som även passar på att avslöja att snön inte bara är besvärlig för trafiken, utan även för planeringen inför nästa nummer av Magasinet Skåne.

När, var och hur inträffar helgens höjdpunkt?

– Som halvdanska åker jag ofta till Köpenhamn med Öresundståget. Därför har jag i flera år längtat efter Citytunnelns öppnande i Malmö. Så nu på lördag kommer jag att vara en av invigningsdeltagarna när den stora jubileumskonserten går av stapeln på Posthusplatsen. Jag ser fram emot att se Marie Fredriksson, Timbuktu, Nisse Hellberg och min egen favorit, Mikael Wiehe. Sedan ska det också bli kul att se vår omskrivne kung i verkliga livet. Men de har lovat minus sju grader, så det gäller att ta på långkalsongerna.

Hur hanterar du snön?

– Genom att stanna inne… Som skåning, och inte minst Malmöbo, är man ju lite ovan vid knarrig snö som blir liggande, så jag tycker att det är ganska fint. Och det skänker ju onekligen extra stämning till alla julförberedelser. Sedan blir ju Malmös julmarknad särskilt mysig när det inte regnar och är 8 plusgrader.

Vilket arrangemang rekommenderar du i helgen?

– Den här helgen är det julmarknad på Fredriksdal och varje år drömmer jag om att åka dit. Det ska vara enorm stämningsfullt med marknadsgata, folk i gammaldags kläder och vackra omgivningar. Så vi får se om jag hinner i år.

Vad arbetar du med just nu?

– Jag håller på att boka upp jobben till nästa nummer. Då är snön en betydande faktor. Vi kommer ut i mars och då kan vi inte ha bilder med massor av snö. Så jag försöker tänka ut alternativa lösningar, så det ser vårlikt ut trots att det är december. det har lyckats varje år hittills, så jag tror vi klarar det i år igen. Man måste bara ha kreativa fotografer – och det har vi.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer!

  Magasinet Skåne  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer! Blomsterkungen Karl Fredrik om fjollighet, att leverera på topp och att bo mitt i en cirkus! Fem skånska  ger sina bästa sommarläsningstips! Stor guide till härliga naturupplevelser i Skåne! De bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 259 härliga sommartips i Skåne och en fullmatad krog- och kafeguide med 133 ställen!... Läs mer

  Vinnare Skånes Bästa 2020!

  Skånes bästa!  2020 var året som inte liknar något annat. Då corona ställde livet på ända, men som också gjorde att det lokala blev ännu viktigare. Det var året då vi åt gott hos Tareq Taylor, njöt av naturen i en trädgård i Båstad och övernattade i en cirkusvagn. Då vi handlade direkt från bonden och shoppade... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...