Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 6 / 2021

Fredagsintervjun: Måns Renntun

Fredagsintervjun

Nytt år. Nya tag. Vi kickstartar 2011 med att låta Magasinet Skånes reporter Måns Renntun bli föremål för fredagsintervjun.

Vad jobbar du med just nu?

– Jag har precis skickat in en text om en viss fågel till redaktör Mats Weman. Den kommer publiceras i nästa nummer som kommer ut i slutet av februari och exakt vilken fågel det är får ni fundera på. Men det är i alla fall inte en fågel man i vanliga fall förknippar med Skåne. Det är för övrigt min allra första fågelartikel under mina tio år som journalist.

– Jag har dessutom gjort ett par intervjuer på nya restauranger, till exempel Malmstens Fisk i saluhallen i Lund, som kommer bli en krog att räkna med framöver. Särskilt efter den stora ombyggnaden av saluhallen som är färdig nästa år.

Du skriver ju mycket om restauranger i Magasinet Skåne. Vilka besöker du helst just nu?

– Kanske en smula förutsägbart, men Tempo i Malmö visade sig vara lika bra som alltid när vi var där i mellandagarna. Asien på Ystadsgatan funkar alltid. Nya Rebell på Friisgatan är lovande, och ett besök där rekommenderas. Bastard och Sture, såklart. Tyvärr blir man ju lätt lite insnöad på vinterhalvåret, så den senaste månaden har det mest varit Malmörestauranger för min del uppmixat med besök i Köpenhamn.

Restaurang Rebell, Malmö

Restaurang Rebell, Malmö

Vad händer i helgen?

– Igår var vi på väg med familjen till Danmarks Akvarium i Charlottenlund norr om Köpenhamn men ändrade oss när vi stod på Triangeln och märkte att tågen började strula. Så vi gör ett nytt försök imorgon lördag eller på söndag.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer!

  Magasinet Skåne  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer! Blomsterkungen Karl Fredrik om fjollighet, att leverera på topp och att bo mitt i en cirkus! Fem skånska  ger sina bästa sommarläsningstips! Stor guide till härliga naturupplevelser i Skåne! De bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 259 härliga sommartips i Skåne och en fullmatad krog- och kafeguide med 133 ställen!... Läs mer

  Vinnare Skånes Bästa 2020!

  Skånes bästa!  2020 var året som inte liknar något annat. Då corona ställde livet på ända, men som också gjorde att det lokala blev ännu viktigare. Det var året då vi åt gott hos Tareq Taylor, njöt av naturen i en trädgård i Båstad och övernattade i en cirkusvagn. Då vi handlade direkt från bonden och shoppade... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...