Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 6 / 2021

Fredagsintervjun: Mats Weman

Fredagsintervjun

Inte en bokstav hamnar i tidningen utan att den granskats av Mats Weman, Magasinet Skånes redaktör.

I veckans fredagsintervju avslöjar han att han faktiskt inte hunnit se ”Svinalängorna”, vem som han är surdegsslav under och att han lär dricka rikliga mängder glögg kommande helg.

Hej Mats! Hur ser helgplanerna ut?

– Mycket glögg. I Beddingestrand på lördag och på hemmaplan i Stora Beddinge kör vi den traditionella byaglöggen (som vi startade för 7-8 år sedan) på söndagen.

Du är ju en hemmabakare av rang. Vilket är ditt bästa tips på julbröd?

– Tackar. Men jag gör inget på en höft. Jag är slav under Martin Johansson. Och kommer väl att köpa hans nya bok ”Enklare bröd” och se om det finns något bra julbröd. Hans första bok ”Surdegsbröd” innehåller inget, vad jag minns. Men ett gott bröd är ju ett gott bröd. Oavsett årstid. Huvudsaken att det är surdegsbaserat.

I senaste numret av Magasinet Skåne intervjuar du Helena Danielsson, producenten bakom filmen ”Svinalängorna”. Vad tyckte du själv om filmen?

– Här skulle jag kunna ljuga och säga något lyriskt. Men jag har faktiskt inte hunnit se den. Fast jag litar på kritikerna och utgår från att den blir nästa års svenska bidrag till Oscar för bästa utländska film. Otroligt roligt är det i alla fall, för alla inblandade i detta utpräglat feministiska initiativ. Heja!

Var hittar man sydkustens bästa vinterpärla?

– För mig är det ju hemmagolfbanan Bedinge GK, när säsongen så tillåter. Men annars får jag säga Ystad Saltsjöbad. Maten, läget, spaet. Och väldigt bra personal.

Vilken är den viktigaste uppgiften du har som redaktör på Magasinet Skåne?

– Att se till att vi publicerar texter med liv, texter med gestaltning och närvaro, texter som lockar till läsning och i förlängningen skickar ut läsaren i vårt fantastiska landskap. Varenda bokstav passerar mina händer. Jag gillar det.

Vad jobbar du med just nu?

– Jag jobbar ju numera som producent för landets största kulturprogram i SVT, programmet Sverige! Händelsevis (beslutet togs innan jag tillträdde som producent) porträtterar vi i detta nummer av magasinet landets bästa TV-intervjuare, programledaren Ann-Marie Rauer. Vi har precis lagt handen vid årets sista program, en årskrönika som sänds i SVT1 på söndag 19:00. Och för Magasinet Skåne har jag börjat peta i de första som kommit in till nummer 2/11. Ett nummer som ju inte kommer förrän den 1 mars.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer!

  Magasinet Skåne  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer! Blomsterkungen Karl Fredrik om fjollighet, att leverera på topp och att bo mitt i en cirkus! Fem skånska  ger sina bästa sommarläsningstips! Stor guide till härliga naturupplevelser i Skåne! De bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 259 härliga sommartips i Skåne och en fullmatad krog- och kafeguide med 133 ställen!... Läs mer

  Vinnare Skånes Bästa 2020!

  Skånes bästa!  2020 var året som inte liknar något annat. Då corona ställde livet på ända, men som också gjorde att det lokala blev ännu viktigare. Det var året då vi åt gott hos Tareq Taylor, njöt av naturen i en trädgård i Båstad och övernattade i en cirkusvagn. Då vi handlade direkt från bonden och shoppade... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...