Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 6 / 2021

Helgtipset: våga Vesterbro

Helgpanelen Magasinet Skåne

Vesterbro

Knark, porrbutiker och prostitution. Men också spännande restauranger, trendiga barer och roliga butiker. Någonting har hänt på Vesterbro i Köpenhamn.

Det är återigen fredag och Magasinet Skåne vill tipsa om en del av Köpenhamn som trots att den bara ligger ett stenkast från Hovedbangården är på tok för okänd i shoppinghänseende för många skåningar: Vesterbro.

I senaste numret av Magasinet Skåne, som prenumeranterna får i brevlådan i dagarna och som finns i butik från med tisdag, har Kristina Olsson och David Bergström besökt några av stadsdelens bästa shoppingpärlor.

Här är ett smakprov:

Framme vid Gasværksvej vänder det. På andra sidan börjar det nya Vesterbro. Husen har uppfräschade fasader, inne på kaféerna fladdrar stearinljus. Det doftar kaffe, surdegsbröd och tulpaner.

En hästdragen ölvagn från Carlsberg får trafiken att stanna upp. Två stora män i de karakteristiska gröna jackorna, två arbetshästar som frustar vit ånga ur näsborrarna.

Inne i retrobutiken Funky Junky är färgerna starka. Brunt, orange och grönt från golv till tak ger en smak av 60-tal. Köksdetaljer, klockor, möbler och kläder är noga utvalda för att passa butikens koncept. Killen bakom disken skakar på huvudet när vi nämner det ”nya” Vesterbro.

– Det har nyligen öppnat två nya kaffebarer på Enghave plads, nu finns där fyra. Det är ju helt sjukt.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer!

  Magasinet Skåne  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer! Blomsterkungen Karl Fredrik om fjollighet, att leverera på topp och att bo mitt i en cirkus! Fem skånska  ger sina bästa sommarläsningstips! Stor guide till härliga naturupplevelser i Skåne! De bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 259 härliga sommartips i Skåne och en fullmatad krog- och kafeguide med 133 ställen!... Läs mer

  Vinnare Skånes Bästa 2020!

  Skånes bästa!  2020 var året som inte liknar något annat. Då corona ställde livet på ända, men som också gjorde att det lokala blev ännu viktigare. Det var året då vi åt gott hos Tareq Taylor, njöt av naturen i en trädgård i Båstad och övernattade i en cirkusvagn. Då vi handlade direkt från bonden och shoppade... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...