Kristina Olsson om nya numret: ”Stressigaste på hela året”
Kristina Olsson är Magasinet Skånes redaktionschef.
Inför att det nya numret av tidningen finns i butik tisdag den 27 juni svarar vår redaktionschef Kristina Olsson på frågor om det nya numret, och hur arbetet med det gick:
Vad tycker du själv är det allra mest intressanta i det nya numret?
– Där finns så mycket bra men om jag ska välja så gillar jag Staffan Heimersons reportage om det skånska köket. Vi tar alldeles för ofta recensioner och olika topplistor för givet men ibland är det intressant när även recensenterna recenseras och det är det som Staffan Heimerson gör. Med sin stora erfarenhet från Michelinkrogar världen över har han besökt några av Skånes allra bästa – och han ger dem toppbetyg. Sedan är jag också svag för porträttet av Björn Kjellman och Monne Ljungbergs reportage om paret som driver Stenhuset Antik i Stockamöllan.
Du har skrivit ett stort reportage om skånska utflykter. Vad överraskade dig mest?
– Att det finns så mycket att göra, vi fick verkligen avgränsa oss och välja bort. Men jag tycker det blev en bra blandning och jag är själv sugen på att ta med mig familjen ut och prova både sälsafari, och pirattur med t/s Sarpen. Sedan vill jag också åka till Klippan och titta närmare på S:t Petri Kyrka.
Vad vad den största utmaningen i arbetet med numret?
– Tiden. Dessa två nummer som vi gör i maj och juni är de stressigaste på hela året. I det numret som kommer ut till midsommar måste vi hålla på vissa jobb för att det ska hinna bli grönt på träden. Sedan händer det alltid väldigt mycket på sommaren så urvalet är stort.
Var hittar vi dig i Skåne i sommar?
– Om jag fick välja en plats så skulle det vara Falsterbo. Jag var där nyligen och gjorde ett reportage till nästa nummer och jag blev alldeles förälskad. Något av det jag älskar mest med Skåne är den öppna himlen och närheten till havet. Ingenstans är detta mer tydligt än i Falsterbo som kombinerar idylliskt sommarliv med stora naturupplevelser. Dit kommer jag att åka oftare från och med nu.
Lämna ett svar