Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 6 / 2021

Restaurangtips från redaktionen

Helgpanelen

Fredagspanelen är tillbaka, och denna vecka tänkte vi sprida lite inspiration i form av våra personliga tips på kaféer och restauranger.

Jesper Heimerson, chefredaktör:

– Först ska man ta en fika på det underskattade kaféet på Louisiana i Danmark. Därefter tar man tåget till Nørreport i Köpenhamn och promenerar bort till RelæNørrebro. Där serveras briljant, enkelt mat som vore den skapad av Picasso själv. Jag hade en av mina allra bästa restaurangupplevelser på mycket länge där nyligen.

Kristina Olsson, redaktionschef:

Restaurang Rebell i Malmö. För att god mat blir så mycket mer intressant när den tillagas med humor och värme och sedan servas med glimten i ögat.

Monne Ljungberg, AD:

MelvinsSkvadronsgatan i Malmö är en skön kaffebar som lyser upp Slottsstaden. Gott kaffe, surdegsbullar från Olof Viktors och familjär stämning är framgångsreceptet. Ser fram emot en utefika på trottoaren snart. Extra plus är fri tillgång till internet.

Mats Weman, redaktör:

Bar ItaliaScaniaplatsen i Malmö. Det är vår. Ja, nästan i alla fall. Och hur mycket skåning man än är vill man se havet. Vattnet. Världen.

Barista på Anna Lindhs plats i Malmö. Se till att boka plats. För när våren är här. För att inte tala om sommaren. Då är detta Malmös Hot Spot nummer ett.

Måns Renntun, reporter:

– Jag tycker att man ska besöka nya Bistro GGastro i Helsingborg som vi skriver om i det senaste numret av tidningen. Stor bistromeny med smårätter som gästerna själv komponerar sin middag utifrån. Har direkt blivit Helsingborgs mest populära ställe.

– Är man i södra Skåne är Daniel Müllerns Östergatan i Ystad att rekommendera, och Malmöborna borde gå till Siesta och prova deras hemmagjorda glass på lördag eftermiddag. Det tänker i alla fall jag göra.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer!

  Magasinet Skåne  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer! Blomsterkungen Karl Fredrik om fjollighet, att leverera på topp och att bo mitt i en cirkus! Fem skånska  ger sina bästa sommarläsningstips! Stor guide till härliga naturupplevelser i Skåne! De bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 259 härliga sommartips i Skåne och en fullmatad krog- och kafeguide med 133 ställen!... Läs mer

  Vinnare Skånes Bästa 2020!

  Skånes bästa!  2020 var året som inte liknar något annat. Då corona ställde livet på ända, men som också gjorde att det lokala blev ännu viktigare. Det var året då vi åt gott hos Tareq Taylor, njöt av naturen i en trädgård i Båstad och övernattade i en cirkusvagn. Då vi handlade direkt från bonden och shoppade... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...