Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 3 / 2022

Skånska midsommartips från redaktionen

Tipset

Magasinet Skånes redaktion önskar glad midsommar till alla våra läsare.

Här är våra bästa och roligaste skånska midsommartips:

Kristina Olsson, redaktionschef:

– Om jag inte skulle fira midsommar i Malmö, hade jag definitivt begett mig till Bjärehalvön. På eftermiddagen hade jag ätit våfflor i bersåerna på Solbackens wåffelbruk, sedan promenerat i Norrvikens trädgårdar för att njuta av blomsterprakten och sedan avsluta midsommarafton med restaurang Stollabys delikata avsmakningmeny där Henrik Kristensson verkligen skapar en upplevelse av sin kokkonst.

Jesper Heimerson, chefredaktör:

Verkeåns mynning

Verkeåns mynning vid Haväng

– Vi firar midsommar i Haväng. På eftermiddagen åker vi ut med traktor och vagn, yxa och såg; och ett par spelemän. Vi hämtar allt från blommor och grönt, till självaste stången. Vi leker och dansar, nästa alla vuxna är med. På kvällen blir det fest!

Måns Renntun, reporter:

– Vi kommer åka ner till Smygehuk med barnen för midsommarfirande i eftermiddag. Ikväll äter vi middag med Emma och Martin här hemma på altanen på Videdal med sill från hoddorna i Malmö.

– Annars är mitt stående tips att Åka till Ängavallen och uppleva hur gris- och kouppfödning egentligen borde gå till om det funnits någon rimlighet i världen. Här föder man upp djuren på deras villkor och ger dom en rejäl dos kärlek och utrymme. Passa på att prova brunchen samtidigt. Makalös!

Ulrika Grönlund, reporter:

– Jag vill gärna tipsa om en sill som ni måste testa. Den är helt fantastiskt god!

Svanbergasill och inlagd sill

8 inlagda sillfiléer

Sås:

2 dl majonnäs

1 dl vispgrädde

1/2 dl silad ättikslag från inlagd sill

3/4 dl mildrökt kaviar (typ Kalles)

1/2 tsk citronpeppar

2 tsk strösocker

20 droppar Worchestershiresås

2 knippor finklippt dill

ca 20 cm finhackad purjolök

1 hackad rödlök

Gör så här:

1. Låt de inlagda sillfiléerna rinna av väl på hushållspapper

2. Skär sillfiléerna i bitar

3. Blanda ingredienserna till såsen

4. Lägg i sillbitarna och låt stå kallt i ett dygn

Recept på inlagd sill:

8 urvattnade saltsillfiléer

1 dl ättiksprit

2 dl strösocker

3 dl vatten

2 rödlökar

1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn

1 lagerblad

dillkvistar

Gör så här:

1. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten och låt den svalna

2. Skala och hacka lökarna

3. Varva sillfiléer, lök, dillkvistar och lagerblad i en burk

4. Häll över lagen och låt sillen stå kallt i 1 – 2 dygn

Inlagd sill är hållbar i 10-14 dagar om den förvaras kallt. Svanbergasillen är en riktig höjdare på julbordet men har inte lika lång hållbarhet. Det här blir mycket sill. Halvera receptet om familjen är liten.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

    • Lämna ett svar

      Din e-postadress kommer inte publiceras.

      Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

      Nya numret ute 26 april

      Magasinet Skåne  

      Den 26 mars är vårt stora, nya nummer ute i butikerna!

      • Möt dramadrottningen Camilla Ahlgren – om bron, internationellt genomslag och att tänka i bilder.
      • Vi ger er 156 sköna försommartips.
      • Cykla Söderleden: mat och möten längs leden.
      • Härliga helger: Checka in på Skånes mysigaste hotell.
      • Shopping på Söderslätt och Näset.
      • 133 krogar och kaféer i vår stora guide.

      Nya numret finns i butikens tidningshylla den 26 april.
      Eller så kan du beställa en billig prenumeration här - 3 nr för bara 174 kr!

      Läs mer

      Vinnarna i Skånes Bästa 2021!

      Magasinet Skåne  Yipeeee! Nu kan vi äntligen avslöja vinnarna i Skånes Bästa 2021! Stort grattis!!!   Årets dryckesproducent: Brewski, Helsingborg   Årets kafé: Alice & Kattens tesalong, Lund   Årets restaurang: Bykrogen, Österslöv   Årets omväg: Vånga 77.1, Villands Vånga   Årets mataffär: Bondens skafferi, Åhus   Årets matproducent: Soldattorpets mejeri, Klågerup   Årets butik: Reunion Home,... Läs mer

      Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

      Prenumerera på Magasinet Skåne!

      Halvår 3 nr för 174 kr
      Helår 6 nr 314 kr

      Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

      Instagram

      I nya numret: Johan Wester

      Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

      I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

      Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

      Peder Fredricson – lyssnar på häst...

        Han är vinnaren som tagit sig till ...

      I smakernas rike

      Nya numret: I smakernas rike

      I ett stort reportage får du följa med på ...

      Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

      Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

      Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

      Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

      Vår krogreporter Mån...

      Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

      Redaktionens helgtips

      Kristina Olsson, red...

      Ebbe Vollmer på Snapphane

      Två nya Malmökrogar

      Två nya, mycket lova...