Tareq Taylor öppnar nytt
Malmös egen mästerkock Tareq Taylor driver Slottsträdgården under sommarhalvåret, men har länge längtat efter att skapa en kulinarisk mötesplats.
Det har han fått och häromdagen var Magasinet Skåne på besök på Kockeriet på Norra Vallgatan i Malmö.
Men trots att det är hans namn som skapar uppmärksamhet kommer Tareq Taylor inte bara själv stå vid grytorna. Snarare är det gästerna som ska vara huvudpersonerna.
Det blir kurser med några av Skånes bästa kreatörer: sushi med Pontus Johansson från Saiko, blomsterbindning med floristen Anna Gouteva, macarons med David Fernandez och modern freestyle cooking med Kockeriets kökschef Andrew Eves.
Fredagkvällar kommer Kockeriet att öppna upp för gäster som i förväg köper biljett, och om de vill får chansen att hjälpa till i köket under kvällen. Kockeriet kommer också att vara en plats för vidareutbildning av Slottsträdgårdens personal och en mötesplats för skånska kockar som kan inspirera varandra.
Text: Kristina Olsson
Super spændende tiltag – det skal da helt klart prøves!
Hej
Jag vill beställa bord 30 augusti för två pers. 1750 ggr 2 = 3500.
Men det är ytterst otydligt var men skall skriva anmäla detta. Svara mig om detta duger eller visa mig länken till beställning.