Aktuellt nummer

Magasinet Skåne / Nr 6 / 2021

Vårtips från Magasinet Skånes redaktion

Helgpanelen
Solgult

Solgult i på Gamla Kyrkogården i Malmö. Foto: Monne Ljungberg

Monne Ljungberg, skribent och AD:

– När det ännu blåser kyliga vindar och du fryser om näsan, ta en sväng till Gamla kyrkogården mitt i Malmö. Där är marken helt solgul av vintergäck. En sådan syn värmer den frusnaste själ och ger dig hopp om våren. Hinner du inte dit just nu, ingen fara. Om ett par veckor har marken förvandlats till ett hav av scillor. Precis lika vackert.

Jesper Heimerson, chefredaktör:

Växthusets tid denna helg. Nu är det dags att planera för tomaterna och gurkan! Jag ska köpa frön, jord och gödsel. Sedan har jag en fullt upp hela helgen med att för så och göra i ordning växthuset.

Måns Renntun, reporter:

Slottsträdgårdens kafé i Malmö öppnar igen efter att ha haft vinterstängt, och jag misstänker att köerna kommer ringla långa till Tareq Taylors lilla smakparadis i helgen.

Mats Weman, redaktör:

– Eftersom jag råkar vara med i ett rundabordssamtal i Sydsvenskan nu på lördag, så är jag färgad av att den här helgen innehåller det största vårtecknet av dem alla – den allsvenska premiären. TFF spelar hemmamatch mot MFF – på Swedbank Stadion. Poetisk rättvisa, tycker vi himmelsblå fans. Och tippar 2-0 med magen. Mål av Daniel Larsson och Molins.

Bara Blommor i Malmö

Bara blommor i Malmö

Kristina Olsson, redaktionschef:

– På våren älskar jag att fylla huset med blommor som tulpaner, pärlhyacinter, påskliljor och ranunkler. Och min absoluta favoritaffär just nu är Bara blommor på hörnet av Friisgatan/S. Skolgatan i Malmö. Här prunkar det av blommor och i uppsättningarna används allt från syltburkar till gamla kaffekoppar.

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Skånes bästa!  Nu är det snart dags för vår årliga tävling Skånes bästa där Magasinet Skånes jury utser sina favoriter. Precis som förra året vill vi låta våra läsare vara med och utse nominerade och vinnare i den nya kategorin Årets Läsarfavorit. Vilken är din skånska favorit? Ett mysigt kafé? Ett trevligt hotell? Eller en duktig matproducent? Fram tills... Läs mer

  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer!

  Magasinet Skåne  Nytt varmt, extratjockt sommarnummer! Blomsterkungen Karl Fredrik om fjollighet, att leverera på topp och att bo mitt i en cirkus! Fem skånska  ger sina bästa sommarläsningstips! Stor guide till härliga naturupplevelser i Skåne! De bästa butikerna på Bjäre och Kullen! Totalt 259 härliga sommartips i Skåne och en fullmatad krog- och kafeguide med 133 ställen!... Läs mer

  Vinnare Skånes Bästa 2020!

  Skånes bästa!  2020 var året som inte liknar något annat. Då corona ställde livet på ända, men som också gjorde att det lokala blev ännu viktigare. Det var året då vi åt gott hos Tareq Taylor, njöt av naturen i en trädgård i Båstad och övernattade i en cirkusvagn. Då vi handlade direkt från bonden och shoppade... Läs mer

  Prenumerera på Magasinet Skåne!

  Halvår 3 nr för 174 kr
  Helår 6 nr 314 kr

  Beställ din prenumeration på Magasinet Skåne här

  Instagram

  I nya numret: Johan Wester

  Nej. Han kallar sig ogärna komiker. Däremo...

  I nya numret: Jill Johnson mitt i livet

  Länge var hon countrytjejen från Ängelholm...

  Peder Fredricson – lyssnar på häst...

    Han är vinnaren som tagit sig till ...

  I smakernas rike

  Nya numret: I smakernas rike

  I ett stort reportage får du följa med på ...

  Sotnosens Korvkafé i nästa nummer

  Den 7 mars kommer ett fullmatat vårnummer ...

  Restaurant Gorilla, Kødbyen, Köpenhamn

  Bästa krogtipsen i Köpenhamn just nu

  Vår krogreporter Mån...

  Jesper Heimerson tipsar om Moderna i Brösarp

  Redaktionens helgtips

  Kristina Olsson, red...

  Ebbe Vollmer på Snapphane

  Två nya Malmökrogar

  Två nya, mycket lova...