Anita på Börringekloster
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Grunden är skånskt med internationella influenser. Gärna närproducerat och eko.
Numera också på Anderslövs Gästis.
VAR: Börringe statonsväg 10, Svedala
TEL: 0721-820 386
WWW: www.anitaz.se
LÄS MER: anitaz.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Matscenen
Matscenen. I Landskrona teaters vackra lokaler har Tobias Nord skapat en bistro där maten ständigt samspelar med kulturen.
Vollmers
Vollmers i Malmö är ett modernt skånskt gästis på Gamla Väster. En av Sveriges bästa restauranger. Två Michelinstjärnor!
Mutantur
Stjärnkocken Alexander Sjögrens ställe Mutantur i Malmö bjuder på smårätter på högsta kulinariska nivå.
Paloma
En fläkt från Valparaiso. Med smaker från deras chilenska barndom har Linda Letelier Hansson och Jonas Letelier skapat matbaren Paloma, där allt från drinkarna till toaletterna har en personlig historia.
Slaktaren i Lomma
Kött av hög kvalitet i fokus i centrala Lomma. I delidelen säljs färskt kött och rätter från restaurangen.
Sydkustens at Pillehill
Sydkustens at Pillehill är restaurangen bland Söderslätts böljande fält. Här bjuder chefskock och sommelier Jannike Briesenland-Lister på lokalproducerad mat och vin i skön kombination.
Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården
Italiensk fusion i en gammal skeppsredarvilla. På Hotell Dannegården i Trelleborg blandas det personliga med vardagslyx.
Mat- & Chokladstudion
Mat- & Chokladstudion i Malmö. Mycket mer än bara choklad hos Joel Lindqvists underbara pärla på ny adress. Pizzor, bakverk, bröd och vegetariska luncher.
Escama
Escama i Malmö är Atmosfärs grannkrog. Fantastiskt, bullrigt, spanskt tapasställe med katalanska kockar.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.