Kaféguiden

Skånes bästa kaféer

Magasinet Skånes redaktion tipsar i varje nummer om några av Skånes bästa caféer och konditorier. Här samlar vi alla våra rekommendationer på ett och samma ställe.

av: KRISTINA OLSSON och JESPER HEIMERSON

Sidan uppdaterades senast: 7 januari 2024

Tänk på att: Utanför säsongen har många kaféer utanför städerna öppet endast på helgerna. Besök alltid hemsidan eller ring för aktuella öppettider.

Skåne erbjuder många kaféer och konditorier

 

I Skåne ligger några av Sveriges mest inbjudande kaféer. Vår region är känd för sin unika kafékultur. Här kan besökare uppleva en mångfald av smaker, från traditionella svenska fikabröd till moderna, internationella delikatesser.

I hjärtat av Malmö, Skånes största stad, hittar man en mångfald av kaféer som speglar stadens kosmopolitiska natur. Kaféer som Lilla Kafferosteriet erbjuder inte bara utsökta kaffevarianter utan också en mysig atmosfär som inbjuder till långa samtal. Stadens kaféer är också en plats för kulturella möten, där lokala konstnärer ofta ställer ut sina verk.

För de som söker sig bort från stadens brus erbjuder Skånes landsbygd en annan upplevelse. På en lantgård i Österlen kan man njuta av hembakat bröd och lokalt producerat kaffe i en lugn och avkopplande miljö. Kaféer som Olof Viktors är kända för sina bakverk och rustika charm, och erbjuder en smak av det skånska lantlivet.

Skåne är också hem för innovativa kafékoncept som Solde Kaffebar, där fokus ligger på kvalitet och hållbarhet. Här kan kaffeentusiaster lära sig om kaffets ursprung och tillverkningsprocess, vilket ger en djupare uppskattning för deras morgonkopp.

Kafékulturen i Skåne är en spegling av regionens mångsidighet, från dess urbana puls i Malmö till den avslappnade atmosfären i dess landsbygd. Att besöka ett kafé i Skåne är inte bara en chans att njuta av god mat och dryck, utan också en möjlighet att uppleva den lokala kulturen och gemenskapen.

Kaféer i nordvästra Skåne

Kaféer

Ebbas Fik

Radiokaka och Elvisburgare är några av höjdpunkterna på detta 50-talskafé med mysig innergård.

Läs mer

Kaféer i sydvästra Skåne

Kaféer i sydöstra Skåne

Kaféer

Byvägen 35

Kafé med bageri, stenugn och ekologisk profil. Nu finns även Byvägen i Ystad, Simrishamn och Borrby strand.

Läs mer

Kaféer

Olof Viktors

Olof Viktors är Österlens mest berömda bageri med hög mysfaktor och vacker miljö. Ett av landets absolut bästa kaféer.

Läs mer

Kaféer i nordöstra Skåne

Kaféer i mellersta Skåne

Vi har inte hunnit lägga in några än...

Fler guider till Skåne

Magasinet Skånes guider gör det lätt att hitta rätt i Skåne till restauranger, kaféer, shopping, konstrundor, julmarknader mm