Skånes Bästa 2023 – här är alla vinnare

2023 var året då vi shoppade på Österlen, njöt av mat och jög i Landskrona och handlade kött i Ystad. Det var året då vi besökte en djurpark i Höör, bodde över vid strandängarna i Tosteberga och tog en omväg till ett tropiskt växthus i Göingeskogarna. Det var också året då en populär artist från Ängelholm både fyllde 50 – och blev Årets Bästa Skåning.

Annons:

Annons:

Annons:

Skånes Bästa 2023

Årets evenemang

Med en stor dos kreativitet och en härlig mångfald av små aktörer, har vinnaren förlängt säsongen och satt en hel region på kartan – även under hösten. Vinnare av Årets evenemang i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Skördetid på Österlen.

Skånes Bästa 2023

Årets kultur

Med modet att våga se bakom rubrikerna och beskriva vidden av en människa och ett konstnärsskap, visar en liten, lokal aktör att de kan konkurrera med de allra största. Vinnare av Årets kultur i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Lars Vilks Retrospektiv i Höganäs.

Skånes Bästa 2023

Årets dryckesproducent

Med känsla för hantverket kombinerat med varm gemenskap skapas drycker av högsta kvalitet som gör att Skåne lyser extra starkt på den internationella vinkartan. Vinnare av Årets dryckesproducent i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Åhus Vingård.

Skånes Bästa 2023

Årets matproducent

Med stor kärlek till hantverket och råvaror av högsta kvalité fortsätter vinnaren att år efter år utveckla produkter vi inte kan låta bli att älska. Vinnare av Årets matproducent i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Pålsson Lax & Delikatesser i Landskrona.

Skånes Bästa 2023

Årets mataffär

Med stor respekt för råvaran, intresse för det närproducerade och en genuin kärlek till den goda maten, har vinnaren skapat en mataffär vi gärna vallfärdar till. Vinnare av Årets mataffär i tävlingen Skånes Bästa 2023 är & Kött i Ystad.

Skånes Bästa 2023

Årets mötesplats

Med nytänk och innovation i kombination med stora naturupplevelser har man skapat en pärla i skogarna vid Höör. Vinnare av Årets mötesplats i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Skånes Djurpark i Höör.

Skånes Bästa 2023

Årets läsarfavorit

Med amerikansk inspiration men med fötterna djupt placerade i den malmöitiska myllan, är vinnaren en klar läsarfavorit. Vinnare av Årets läsarfavorit i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Stormgatan Taproom & Bistro i Malmö.

Skånes Bästa 2023

Årets omväg

Med en stor dos passion och djungelgröna fingrar har vinnaren tagit en bit av tropikerna till Göingeskogarna. Vinnare av Årets omväg i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Jeppa S Trädgård i Osby.

Skånes Bästa 2023

Årets kafé

Med personlig stil och naturen som inspiration skapas färgglada bakverk och fika vi aldrig kan få nog av. Vinnare av Årets kafé i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Mamsellen vid Rönne Å i Ängelholm.

Skånes Bästa 2023

Årets restaurang

Den goda maten, den galna inredningen, den avslappnade stämningen och så humorn som genomsyrar allt. I år bär alla vägar till Landskrona. Vinnare av Årets Restaurang i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Smörtaxen i Landskrona.

Skånes Bästa 2023

Årets butik

Med unik stil, stor kreativitet och en vilja att satsa stort även i hårda tider har vinnaren skapat en butik som inspirerar. Årets Butik i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Apotekarns i Borrby.

Skånes Bästa 2023

Årets övernattning

Med värme, gästfrihet och läget mitt i den makalösa naturen, bjuder vinnaren på vila för både kropp och själ. Vinnare av Årets övernattning i tävlingen Skånes Bästa är Bodelssons by the Sea.

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Sponsorer 2023