Shopping i Skåne

Magasinet Skånes redaktion tipsar i varje nummer om några av de underbara butiker och affärer som finns i olika delar av Skåne. Här samlar vi alla våra tips på shopping på ett och samma ställe.

text: ULRIKA GRÖNLUND & KRISTINA OLSSON foto: JESPER HEIMERSON

Tänk på att: Utanför säsongen kan en del butiker utanför städerna ha begränsade öppettider . Besök alltid hemsidan eller ring för aktuella öppettider.

Shopping i nordvästra Skåne

Med kurs mot nordväst

Nordvästra Skåne bjuder på skiftande natur, men också på en färgrik palett av spännande butiker. Här bjuds på mjuka lammskinn (Lammskinnsgalleriet), färgglada krukor (Willab Garden), svensk möbeldesign (K.A. ROOS), välsmakande delikatesser (Butikerna på gården) och mycket annat.

Mellan två halvöar

På bördiga Kullen och Bjäre hittar man allt från välfyllda gårdsbutiker (Vikentomater och Sandgårdens Skafferi), personlig keramik (Höganäs Drejeri), Salthallarnas butiker (bl.a. Verkstan och BadAss Lounge) och linoljefärger (Kulturmejan).

Shopping

Vikentomater

Gula, orangea, ljusröda, mörkröda och nästan svarta, på Vikentomater kan man välja mellan 80 olika sorter, från Mini Berry till bamsingen Monterosa.

Läs mer

Shopping

Verkstan – The social life

Fem kvinnor, bland annat grundarna av Granit, ligger bakom konceptbutiken Verkstan - The social life. I de kreativa miljöerna inspirerar de till ett socialt liv både till vardags och till fest, då man samlas kring såväl mat som dryck.

Läs mer

Shopping

BadAss Lounge

Lotta Åkesson Persson är formgivaren bakom de framgångsrika keramikserierna som tillverkas i Salthallarna i Höganäs. Mottot är ”We don’t do perfect”.

Läs mer

Shopping i sydvästra Skåne

Shopping i syskonstäderna

Storstaden Malmö och universitetsstaden Lund har en lång rivalitet mellan sig, men är perfekta för mysig shopping. Inredning (Quinto, Lund), retromöbler (Reform Furniture, Staffanstorp), gröna växter (Fröken Nylund, Limhamn) och 250 olika sorters teer (Tehuset Java, Lund) är bara något av det man hittar.
Malmö är oslagbart med sina långa shoppingstråk. Här hittar man allt från klassiska mattor, exklusiva handväskor, juvelerare och skånskt hantverk.

Söder om landsvägen

Förutom det böljande landskapet och den bördiga jordbruksmarken bjuder det sydvästra hörnet av Skåne på allt från blommor och inredning till gåsatoffeln och läckra charkuterier.

Shopping

Fröken Nylund

I Limhamn ligger Fröken Nylund, en liten pärla för alla som tycker om blommor och gröna växter. Butiken är fylld med fina krukor i olika färger och former, urnor och vaser.

Läs mer

Shopping

Pelote i Malmö

Välj först ut vilket tyg du vill ha, kritstrecksrandigt, glencheck, rutigt, tweed eller enfärgat. Fortsätt sedan med fodret, vars karaktär kan göra din kostym eller kavaj ännu mer personlig.

Läs mer

Shopping

Reform Furniture

En liten bit utanför Lund hittar vi Reform Furniture som flyttat till större lokaler och blivit ännu bättre. Sandy är en mästare på att bygga inspirerande miljöer av det exklusiva urvalet av retromöbler.

Läs mer

Annons:

Shopping i sydöstra Skåne

Porten mot söder

Den idylliska korsvirkesstaden Ystad och dess vackra omnejd bjuder på skön shopping i form av rolig vintage (Iris och Ystad Antik), spirande växter, massor av färg (Byta yta) och delikatesser (&Kött).
Vill du fika kan du njuta av både surdeg och smörrebröd.

Österlen

Lyxig choklad, färgglada möbler (Apotekarns), härliga sommarklänningar (CanCan), krukor från Medelhavet, värmande kaminer (Spiken i kistan) och affärerna på Svabesholms Kungsgård (Malama Traders, Driftwood Interior mfl). I sydöstra Skåne hittar man både butiker för alla smaker och mysiga kaféer.

Shopping

Byta yta

Byta Yta är en unik liten färgaffär med egen tillverkning av linoljefärg, linoljevax och linoljetvål. Väggarna är fyllda av målade plattor med färgprover som man kan låna hem. Gillar man färg känner man sig som ett barn på julafton.

Läs mer

Shopping

Olivolje­butiken

En god olivolja är en skatt, menar Sanna Töringe, som även bor i södra Italien där hon lärt känna flera av världens främsta olivoljeproducenter. Butiken har ett 20-tal olika olivoljor, och innan man köper får man gärna provsmaka.

Läs mer

Shopping

&Kött

Matkunskap, intresset för råvaror och den personliga servicen är några av anledningarna till att &Kött fått så många stammisar. Här erbjuds ett brett sortiment av styckningsdetaljer.

Läs mer

Shopping i nordöstra Skåne

På tur till Vattenriket

I nordöstra Skåne och kring Kristianstad hittar man ett spännande urval av butiker med allt från delikatesser (Äspets rökeri), herrkläder (Ekbergs), designmöbler, loppis (Rolfssons), skulpturer av diabas (Kullaro), tusentals tyger (Gittes Tygkälla) till snyggt skrot (Runes Antik).
Följ med på shoppingtur i Vattenriket.

Shopping

Rolfssons diversehandel

Lotta Rolfssons butik i Fjälkinge blandar hon gammalt med nytt. Hon köper in gamla skåp och porslin från loppisar i Frankrike och säljer vackra kalkfärger till såväl väggar som möbler men också porslinsknoppar, köksredskap i trä plus Mailegs ursöta leksaker.

Läs mer

Shopping

Villa Balsvik

Inredare Peter Nilsson är expert på allt som har med kök att göra. Från köksinredning till spisar, köksredskap, glas, porslin, italienska delikatesser och antika prylar som passar i köket och till det dukade bordet.

Läs mer

Shopping

House of Mi

Mitt på Köpmannagatan i Åhus ligger House of Mi som har en fin mix av kläder, inredning och lite växter. Många fina klänningar som passar lika bra till vardag som fest och ett bra sortiment av jeans. Här hittar man även textilier och porslin till det dukade bordet i höst.

Läs mer

Shopping i mellersta Skåne

Möten i mitten

I Skånes mitt hittar man allt från ekologiska råvaror (Lillgårdens bi, Skarhults Gårdsbutik) till färgstark inredning (Thulelunds Möbler & Interiör), platsbyggda kök (Kaptensgården) och massor av blommor (Madame Plantier). Efter shoppingen kan man njuta av en god fika med både våfflor och hembakt.

Shopping

Madame Plantier i Kågeröd

Anna Sellgren i Kågeröd har en härlig blandning av annorlunda krukväxter, örter, snittblommor, krukor, vaser, urnor och textilier. Även örter, olivträd och blommiga krukväxter till balkongen eller terrassen.

Läs mer

Shopping

Billinge Krukmakeri

I Berit Tuvessons ateljé hittar vi såväl brukskeramik som konstkeramik. Från rustika servisdelar till rakubrända vaser och skulpturer men också tekannor, koppar, mjölkkannor och ljusstakar.

Läs mer

Shopping

Lillgårdens Bi och Trädgård

Gillar man honung ska man ta sig hit. Vårhonung, sommarhonung, hösthonung eller lindbloms­ honung som kommer från den egna biodlingen men också det finaste bivaxet och bivaxdukar.

Läs mer

Annons:

Fler guider till Skåne

Magasinet Skånes guider gör det lätt att hitta rätt i Skåne till restauranger, kaféer, shopping, konstrundor, julmarknader mm

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.