Kocken Petter Jeppsson driver Ivö Vingård och kommer nu också att ta över vingården från pappa Bo.

Årets läsarfavorit

Ivögården Mat & Vingård

Årets läsarfavorit:

Ivögården Mat & Vingård

Vingården på ön

Sagoön kallas den för, Ivön, som ligger mitt i Ivösjön. En plats med rötter tillbaka till dinosaurietiden och med en magiskt vacker natur. Också Ivögården mitt på ön har något sagolikt över sig. Det är i alla fall reaktionerna från gästerna, inte minst alla de som röstat fram Ivögården till Årets Läsarfavorit.

I nomineringarna framhävs den goda maten, vinerna från den egna vingården, de vackra omgivningarna och den familjära stämningen som genomsyrar hela besöket. För ägarna Peter och Therese Jeppsson är gästernas beröm säkert ett välbehövligt kvitto på allt de gjort sedan de tog över gården för tio år sedan. Hur de byggt upp en destination i nordöstra Skåne och bit för bit byggt upp verksamheten.

I dag är det vingården som är hjärtat varifrån det  löper ut trådar till alla delar. Till restau­rangen där maten skapas för att passa de egna vinerna, till hotellet där gästerna kan övernatta, och tillbaka till vingården där det bjuds på rundvandringar och vinprov­ningar.

Tioårsjubileet kommer att firas långt in på våren 2023, då man bland annat öppnar en gårdsbutik och presenterar både en egen gin och nya viner. Tillgängligheten blir också ännu bättre, nu håller Ivögården öppet året runt onsdag till söndag och det utlovas öppet hus i vingården och tema­ middagar.

– Jag vill att gästerna ska komma hit och koppla av och uppleva allt det som vi har att erbjuda på Ivön, säger Peter Jeppsson.

IVÖGÅRDEN MAT & VINGÅRD

Kungsgårdsvägen 17-3, Fjälkinge
www.ivogarden.se

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Övriga Nominerade

HARASTORP KAFÉ & GÅRDSBUTIK

”Mysig miljö, trevlig personal och världens godaste fika.”

Åbyvägen 300, Färlöv
Besök Facebook-sidan

KASTANJELUNDS WÄRDSHUS

”Personal, boende och mat är helt fantastiskt.”

Kastanjelundsvägen 2, Yngsjö
kastanjelund.se

RANSVIK HAVSVERANDA

”Oslagbart både avseende köket, servicen, läget och den inkluderande kulturen.”

Italienska vägen 151, Ransvik
ransvik.se

RESTAURANG BARBARA

”Sagolik miljö och magisk, gastronomisk upplevelse.”

Bruksgatan 36, Höganäs
barbara.restaurant