Bloom in the Park
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Modern europeisk matlagning av hög skandinavisk klass.
VAR: Pildammsvägen 17, Malmö
TEL: 040-48 04 40
LÄS MER: bloominthepark.se
PRISNIVÅ: Dyrt
FOTO: Miriam Preis
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Sanlo
Popcorn chicken, beef noodle soup och scallion pancake. På Sanlo vill matprofilen Karin Lei inspirera med spännande smaker från Taiwan.
Svaneholms slott
Svaneholms slott i Skurup har vardagslyxiga luncher på skånska i vacker slottsmiljö. Brunch på helgerna.
Skivarps Gästgivaregård
Steget från ett B&B i Tasmanien till ett gästis på Söderslätt är ibland kortare än man tror.
Red Sails
Intill hav och fyr i Smygehuk har Joanna och Mick Daly öppnat en avslappnad krog som har plats för både matupplevelser, hemma-känsla och humor.
Bjerreds station
Bjerred station ligger i Bjärreds gamla stationshus som numera fylls av musik och mat. Stellan Colt står bakom satsningen som är en av sydvästra Skånes roligaste.
Paloma
En fläkt från Valparaiso. Med smaker från deras chilenska barndom har Linda Letelier Hansson och Jonas Letelier skapat matbaren Paloma, där allt från drinkarna till toaletterna har en personlig historia.
Slaktaren i Lomma
Kött av hög kvalitet i fokus i centrala Lomma. I delidelen säljs färskt kött och rätter från restaurangen.
Matscenen
Matscenen. I Landskrona teaters vackra lokaler har Tobias Nord skapat en bistro där maten ständigt samspelar med kulturen.
Kockeriet
På Kockeriet i Malmö har Tareq Taylor skapat en mötesplats där skånska råvaror står i centrum.
Skanörs Gästgifvaregård
Skanörs Gästgifvaregård har matlagning som kombinerar ekologiskt, närodlat och traditionella vingslag.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.










