Färgfest och kulörkalas

Byta yta

Tegnérgatan 1, Ystad
Tel 070-562 36 40
byta-yta.se

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #2, 2023

Byta yta

Byta Yta är en unik liten färgaffär med egen tillverkning av linoljefärg, linoljevax och linoljetvål. Väggarna är fyllda av målade plattor med färgprover som man kan låna hem. Gillar man färg känner man sig som ett barn på julafton. De matta vackra färgerna går att använda på såväl möbler som väggar och fönster.

Förutom färg och tvål finns tapeter, spik och beslag, penslar och borstar.

Går du i fönsterrenoveringstankar?
Då kan du lämna in dina fönster här.

Porten mot söder

Den idylliska korsvirkesstaden Ystad och dess vackra omnejd bjuder på skön shopping i form av spirande växter, rolig retro och massor av färg.

Shopping

Maria Liliegren Butik & Ateljé

Hos Maria Liliegren vissnar aldrig blommorna, här är det färg och form året runt. Mest känd är hon för sina dekorerade koppar som hon drejat i butiksateljén.

Shopping

Iris

Här finns mest vintageprylar från 60- och 70-talet som kläder, skor, leksaker, tavlor, keramik, böcker, lampor och smycken, men också hennes egendesignade prints ”Ystad by the sea”.

Shopping

SidSid

Hos byggdesigner Anders Strand finns ett unikt och handgjort sortiment av vaskar, kakel, blandare, badkar och speglar. Här finns även marockanska mattor, keramik, skinnväskor, doftljus, krukor och skärbrädor.

Shopping

Ystad Antik & Vintage

Hos Anna Röing finns en blandning av antikt och vintage. Möbler, kläder, glas, porslin, kristall och uppstoppade djur. Anna som brinner för återbruk har flyttat till underbara Per Helsas Gård från 1600-talet.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.