Färgfest och kulörkalas

Byta yta

Tegnérgatan 1, Ystad
Tel 070-562 36 40
byta-yta.se

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #2, 2023

Byta yta

Byta Yta är en unik liten färgaffär med egen tillverkning av linoljefärg, linoljevax och linoljetvål. Väggarna är fyllda av målade plattor med färgprover som man kan låna hem. Gillar man färg känner man sig som ett barn på julafton. De matta vackra färgerna går att använda på såväl möbler som väggar och fönster.

Förutom färg och tvål finns tapeter, spik och beslag, penslar och borstar.

Går du i fönsterrenoveringstankar?
Då kan du lämna in dina fönster här.

Porten mot söder

Den idylliska korsvirkesstaden Ystad och dess vackra omnejd bjuder på skön shopping i form av spirande växter, rolig retro och massor av färg.

Shopping

En liten bit av medelhavet

Medelhavsoas med krukor, fat, koppar, tallrikar, skålar och annan inredning till trädgården som de själva designar och låter tillverka i Grekland där de har sin keramikverkstad. Även grekiska delikatesser som olivoljor, kryddor och oliver finns också på hyllorna.

Shopping

Tribo Antik

Specialiteterna är de målade möblerna från Sverige och Norge men även brödkorgar och andra allmogealster. Stenbord, Lisa Larson-keramik, servisdelar från Stig Lindberg, Carl Malmsten-möbler omklädda i tyger av Josef Frank.

Shopping

Malama Traders

Karin Nord butik på Svabesholms Kungsgård är inspirerad av Kenyas naturmaterial och handgjorda inredning. Den röda tråden är de skandinaviska ljusa kulörerna som binder ihop produkterna från olika delar av världen som ljuslyktor, mattor, kuddar av kaktusfibrer, keramik och möbler.

Shopping

Ting & Tang

Hege Welin handplockar allt till butiken, från kläder, smycken och väskor till ljus, tvålar, necessärer och handdukar. Även ett stort sortiment av allt du kan tänka dig till det dukade bordet.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.