Elisefarm

Rofyllt vid Ringsjön

Ingrid Linné och maken Lars Ingesson driver Elisefarm, som i dag består av hotell, restaurang, spa, konferensdel och golfbana. En anläggning som hela tiden expanderar och som de kommande åren ska få fyrtio nya hotellrum i huvudbyggnaden.

av: KRISTINA OLSSON  foto: JESPER HEIMERSON

Våren har kommit till Elisefarm. I horisonten glittrar Ringsjöns blåa vatten och på spa-terrassen njuter några gäster av solens strålar i sina vita morgonrockar. Innanför entrédörren tas gästerna emot av de tre hotellhundarna Bailey, Birdie och Kenzie som nyfiket snusar på alla gäster.
– Hundarna är nästan det populäraste på hotellet. Det finns de som kör ända hit på lunchen bara för att få klappa dem, berättar Ingrid Linné.

Tillsammans med maken Lars Ingesson driver hon Elisefarm som i dag består av hotell, restaurang, spa, konferensdel och golfbana. En anläggning som hela tiden expanderar och som de kommande åren ska få fyrtio nya hotellrum i huvudbyggnaden.

Allt började egentligen med en kurs. Lantbrukaren Lars brukade gå kurser under vinterhalvåret för att förkovra sig och då, i början på 2000-talet. var vinterns ämne ”Att anlägga och driva en golfbana”. Det sådde ett frö hos honom och hustrun Ingrid, som arbetade som jurist.

Paret hade 165 hektar mark med herrgård i mitten som de ville använda till mer än bara odling. Med hjälp av en brittisk banarkitekt påbörjade de arbetet, som de till stora delar utförde själva med egen personal. Banan blev populär och utsågs till en av Europas bästa nya golfbanor.

ALLT FLER BESÖKARE började också efterfråga övernattning – och gärna med en god middag. Så 2008 byggde Ingrid och Lars om gårdsbyggnaderna till att bli både klubbhus och restaurang och sedan kom spa-delen till några år senare.
– I dag är golfare en tredjedel av våra gäster, en tredjedel är företag och en tredjedel är privatgäster, säger Ingrid.

Även restaurangen som en gång i tiden började som ett litet kafé har fått sig ett lyft. Med lokala råvaror och hög ambitionsnivå serverar kökschef Robin Hägneryd luncher och middagar där allt lagats från grunden.
– Det är enkel mat med hög kvalitet. och här ska finnas något för alla, berättar Ingrid.

Ett av de populäraste inslagen är Elisefarms brunch på söndagarna då man kan smaka på kökets godsaker, inte bara i bufféform men också i små portionsglas. Även på det generösa dessertbordet görs allt av en utbildad konditor i köket.
– Vi har cirka 160 gäster på brunchen och folk kör långt för att komma hit.

I spa-avdelningen begränsade man antalet besökare under pandemin, och det har man fortsatt med. Man ska inte behöva trängas i jacuzzin, i de två utomhuspoolerna eller på vilsängarna i relaxen.

Under det kommande året hoppas Lars och Ingrid också bli färdiga med en gymavdelning och tre banor med utomhuspadel. Tanken är att locka hit gäster som behöver en paus från vardagen men som gärna vill hålla sig på hemmaplan.
– Vi lärde oss under coronan att man inte behöver resa till Thailand i flera veckor för att koppla av, det räcker att åka ut till oss några dagar, säger hon.

I spaets relaxavdelning kan man vila mellan sina bad och behandlingar.

Elisefarm

BO: i 24 rum. Sjutton nya rum kommer att stå färdiga under året.
SPA: Relaxavdelning, utomhuspool, jacuzzi, ångbastu och behand­lingsrum.
ATT GÖRA: Spela golf, fiska i Ringsjön, spela utom­huspadel.
ÄTA: Restaurangen ser­verar lunch och middag, på söndagar finns brunch. Även en hel del special­ event som skaldjursafton och vinprovningar.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Relaterat innehåll:

Weekend

Hotell 1622

Öresund glittrar i vårsolen och en bit bort skymtar Vens silhuett. Med öppnandet av Hotel 1622 har Rydebäck fått en plats som kan locka till att ta av från E6:an och rent faktiskt köra ut till stranden året runt.

Weekend

Rusthållargården i Arild

Med de olikfärgade gamla husen som fyller sluttningen ner mot havet och med Bjäre som skymtar mot horisonten är det svårt att veta om det är nutid eller för hundra år sedan.

Weekend

Häckeberga

Lars och Anna Norrmann har förvandlat Häckeberga slott till en plats för alla sinnen.