Elite Hotels: Vi är en del av det skånska kulturarvet

Hej Henrik Karlsson, berätta lite om dig själv och ditt företag?

– Jag arbetar som hotelldirektör på Elite Hotels i Skåne, där jag ansvarar för två av våra åtta hotell. Vi har några av Skånes absolut bästa hotell och är en del av det skånska kulturarvet. Till exempel har vi Sveriges äldsta hotell, Elite Hotel Mollberg, i Helsingborg och anrika Elite Hotel Savoy i Malmö.

– I familjen ingår också The Bishops Arms med några av Sveriges mest populära pubar. Här serverar vi många lokalproducerade råvaror och här återfinner du det mesta av de skånska dryckerna, både klassikerna, och de senaste ölen från mikrobryggerier.

Vilken är din relation till Magasinet Skåne?

– Vem kan undgå att Skåne har ett eget magasin som lyfter fram det mesta och det bästa av Skåne, både för oss som bor här och för resten av Sverige. De allra flesta har en relation till Skåne och vill hålla sig uppdaterade och bli inspirerade av allt vårt landskap har att erbjuda.

Varför valde ni att sponsra tävlingen Skånes Bästa?

– Vi på Elite Hotels är en naturlig del av Skåne. Att få vara med och stötta en så viktig utmärkelse som ”Skånes Bästa”, där en skånsk eldsjäl gör skillnad är en självklarhet för oss.

Vad är det bästa med Skåne?

– Jag tycker verkligen att vår mat och dryck måste lyftas fram som det bästa med Skåne, men också livskvaliteten som vårt landskap bjuder på. Närheten till kontinenten, ett bördigt landskap, havet, pulserande städer, kultur, idrott och fina naturområden.

Kan vi få ditt absolut bästa Skånetips?

Skånetrafikens ”Sommarkort” måste jag lyfta fram som ett prisvärt tips för att se hela Skåne under sommaren. Varenda ort i Skåne bjuder på något unikt och vi du hittar övernattningen hos Elite Hotels i Helsingborg, Lund, Malmö och Kristianstad.

Vad hoppas du mest av allt ska hända i Skåne under nästa år?

– Jag hoppas på många besökare till Skåne, men framförallt att de som har besökt oss kommer tillbaka. Det finns alltid något mer att se och uppleva.

Henric Carlsson är hotelldirektör för Elite Hotels i Skåne. “Vi är en del av det skånska kulturarvet med Sveriges äldsta hotell, Elite Hotel Mollberg, och anrika Elite Hotel Savoy som två exempel”, berättar han.

Skånes Bästa 2022

Här är alla nominerade! Totalt har 41 kandidater i 13 kategorier nominerats för att de på olika sätt gör Skåne till en bättre plats.

Skånes Bästa 2022 – träffa våra sponsorer