Utvalt på Geijersgatan4

Geijersgatan 53 Café & Butik

Gijersgatan 53, Malmö

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Tidigare publicerat i Magasinet Skåne #1, 2023

Geijersgatan 53 Café & Butik

Nu är det över sju år sedan Christine Grimshorn och Josephine Formoso startade sin butik med kafé på Geijersgatan. Och vilken succé det varit ända från start. Här finns en noga utvald mix av personliga krukväxter, trevliga böcker, omsorgsfullt gjorda leksaker, hållbara trädgårdsredskap och vackra saker till köket plus ett mycket välbesökt kafé.

Fin form för bevattning.

Möbelhörnan.

Mer shopping i sydväst och syskonstäderna

Storstaden Malmö och universitetsstaden Lund har en lång rivalitet mellan sig, men är perfekta för mysig shopping. Inredning, retromöbler, gröna växter och 250 olika sorters teer är bara något av det man hittar.

Shopping

Moi

Varorna i butiken är valda med omsorg och inköpta direkt från tillverkare i Indien. Flera av produkterna i butiken är tillverkade i olika kvinnoprojekt där mammorna kan jobba hemma när de passar barnen.

Shopping

Lush

Färska ansiktsmasker, lotion, handkrämer, deodoranter, massageoljor, bad- och duschbomber samt fasta och flytande tvålar i olika former, dofter och färger gör butiken till en spännande upptäcktsfärd för hudvårdsälskaren.

Shopping

Klotet

Klotet drivs sedan 1983 av den ideella föreningen för Världsbutiken. Utan eget vinstintresse säljs textilier från Afroart, leksaker, smycken, skärbrädor, koppar, korgar, mortlar, choklad och teer och mycket mer från små producenter i samarbete med Fairtrade-importörer i Afrika, Asien och Latinamerika.

Shopping

AB Småland

Den oslagbara kombon av snyggt dukade bord, egentillverkade lakan, vackra gamla skåp, gröna växter, kläder till både vuxna och barn samt ett mysigt kafé gör att man alltid vill komma tillbaka till den över 1 000 kvadratmeter stora butiken med hållbar inspiration.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.