Levande livsstilsbutik för män

HepCat Store

S:t Lars väg 21, Lund
Tel 046-211 14 49
www.hepcat.se

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Tidigare publicerat i Magasinet Skåne #1, 2024

HepCat Store

På engelska kallas det för Heritage Clothing. På ren skånska kan man förklara stilen så här:
tidlösa kläder i hög hantverksmässig kvalitet, designade efter äldre förebilder.

Alla ni som har sett serien Yellowstone med Kevin Costner förstår precis, de kläderna finns här. Red Wing Shoes är ett bra exempel och när man slitit ut dem efter många år kan man lämna in skorna och få dem reparerade så de går att använda ytterligare ett decennium.
Förutom ett stort sortiment av jeans, skjortor, skor och jackor finns kepsar, hattar, LP-skivor och skateboards.

Annons:

Mer shopping i sydväst och syskonstäderna

Storstaden Malmö och universitetsstaden Lund har en lång rivalitet mellan sig, men är perfekta för mysig shopping. Inredning, retromöbler, gröna växter och 250 olika sorters teer är bara något av det man hittar.
Det sydvästra hörnet av Skåne på allt från blommor och inredning till gåsatoffeln och läckra charkuterier.

Shopping

Fröken Nylund

I Limhamn ligger Fröken Nylund, en liten pärla för alla som tycker om blommor och gröna växter. Butiken är fylld med fina krukor i olika färger och former, urnor och vaser.

Shopping

Klotet

Klotet drivs sedan 1983 av den ideella föreningen för Världsbutiken. Utan eget vinstintresse säljs textilier från Afroart, leksaker, smycken, skärbrädor, koppar, korgar, mortlar, choklad och teer och mycket mer från små producenter i samarbete med Fairtrade-importörer i Afrika, Asien och Latinamerika.

Shopping

Lexis Papper

En pärla med ett helt eget sortiment. Här finns massor med saker som man inte en visste att de fanns, i en helt oväntad mix. Numrerade samlarobjekt av Tintinfigurer blandas med broderade 5-årsdagböcker från Japan. Handgjorda väskor, necessärer, reservoarpennor, vintagepussel, koreanska papper, exklusiva brevpapper, stämplar…

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Annons:

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-8625894638903784" data-ad-slot="9850970710" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">