Johan Wester konferencier för Skånes Bästa 2022

Hej Johan, du ska vara konferencier på galan Skånes Bästa 2022. Vad ser du fram emot mest?

– Jag ser mest fram emot att träffa ett gäng inspirerande människor som berikar Skåne på olika sätt. Det finns en stor mångfald och en idérikedom hos människor här, alltifrån konsthandlare, till artister och entreprenörer.

Berätta lite om dig själv och din relation till Magasinet Skåne

– Jag heter Johan Wester, jag är född och bor i Lund. Jag jobbar som kreativ chef på idéverkstaden Skånemotor som arbetar med socialt entreprenörskap, men de flesta känner nog igen mig ifrån tv-programmet HippHipp!

– Jag har skrivit manus för tv under flera år och startade också produktionsbolaget Anagram tillsammans med Anders Jansson. Tillsammans med honom är jag också initiativtagare till Lund Comedy Festival.

– Jag minns när Magasinet Skåne startade och tyckte redan då att det var ett fint initiativ, att lyfta Skåne och människor som verkar här! Det jag framför allt gillar med magasinet är att den är personlig och skapar en förenande berättelse med Skåne som en gemensam grund tillsammans med drivna, företagsamma och inspirerande människor.

– Sedan blev jag ju själv utsedd av magasinet till Årets Bästa Skåning häromåret, vilket är ett fint minne.

Vad är det bästa med Skåne?

– Oj, det är mycket så jag väljer det närmast hjärtat. Jag tycker det är fantastiskt att bo i en universitetsstad som Lund, full av kreativitet, kunskap och olika människor från hela världen som studerar här.

– Sen gillar jag också att Skåne har närheten till resten av Europa. Aldrig har det varit lika viktigt som nu att bygga broar och knyta kontakter med andra människor och länder.

Kan vi få ditt absolut bästa Skånetips?

– Jag skulle tipsa om att läsa Magasinet Skånes alla tips.

Vad hoppas du ska hända i Skåne under nästa år?

– Jag hoppas på mer samarbeten mellan olika platser i Skåne, att man vågar tänka i det större perspektivet så man inte fastnar i sin kommun eller ort. Att se Skåne som en helhet för vi blir alltid bättre tillsammans.

Johan Wester 2022 års konferencier för galan ”Skånes Bästa”.

Skånes Bästa 2022

Här är alla nominerade! Totalt har 41 kandidater i 13 kategorier nominerats för att de på olika sätt gör Skåne till en bättre plats.