Papperspassion

Lexis Papper

Klostergatan 3F, Lund
Tel 046-12 32 78
FB: lexispapper

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Tidigare publicerat i Magasinet Skåne #1, 2024

Lexis Papper

Vad vore vår guide utan alla passionerade entreprenörer! Det bästa vi vet är när vi hittar dessa pärlor till butiker med ett helt eget sortiment. Handplockat med hjärtat från när och fjärran.
Lexis Papper är just en sådan butik. Här finns nämligen massor med saker som man inte en visste att de fanns, i en helt oväntad mix. Numrerade samlarobjekt av Tintinfigurer blandas med broderade 5-årsdagböcker från Japan. Handgjorda väskor, necessärer med svampmotiv, reservoarpennor med skrivbläck i många olika färger, vintagepussel, koreanska papper, evighetskalendrar, exklusiva brevpapper, stämplar… ja listan kan göras bra mycket längre men vi rekommenderar ett eget besök.

Annons:

Mer shopping i sydväst och syskonstäderna

Storstaden Malmö och universitetsstaden Lund har en lång rivalitet mellan sig, men är perfekta för mysig shopping. Inredning, retromöbler, gröna växter och 250 olika sorters teer är bara något av det man hittar.
Det sydvästra hörnet av Skåne på allt från blommor och inredning till gåsatoffeln och läckra charkuterier.

Shopping

Moi

Varorna i butiken är valda med omsorg och inköpta direkt från tillverkare i Indien. Flera av produkterna i butiken är tillverkade i olika kvinnoprojekt där mammorna kan jobba hemma när de passar barnen.

Shopping

Quinto

I Hans Malmborg och Ditte Clases lilla butik på Bytaregatan finns mycket fint. Från äldre inredning till nya pinaler.

Shopping

Ilse Jacobsen

I Ilse Jacobsens regnkappor och gummistövlar förenas mode och funktion på ett ypperligt sätt. Givetvis finns det kläder och skor för vackert väder också! Som oftast passar på såväl jobbet som festen. Vi gillar även väskorna och läsglasögonen.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Annons:

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-8625894638903784" data-ad-slot="9850970710" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">