Ny butik på Djupadal

Mandelmanns Trädgårdar

Djupadal, Södra Rörum, Simrishamn
www.mandelmann.se

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Tidigare publicerat i Magasinet Skåne #5, 2023

Mandelmanns Trädgårdar

Mandelmanns utökar med en ny butik med alla härliga råvaror från gården som färska grönsaker och frukter men också förädlade produkter som kvittengelé, örtsalt, saft, delikatesslinser, chutney och picklade tomater. Mandelmanns alla böcker finns i butiken liksom lammskinn och garn från gården.
Det är dottern Disa som är butiksansvarig och dottern Tove som ansvarar för odling, skörd och buketter till butiken.

Annons:

Mer shopping i sydväst och syskonstäderna

Storstaden Malmö och universitetsstaden Lund har en lång rivalitet mellan sig, men är perfekta för mysig shopping. Inredning, retromöbler, gröna växter och 250 olika sorters teer är bara något av det man hittar.
Det sydvästra hörnet av Skåne på allt från blommor och inredning till gåsatoffeln och läckra charkuterier.

Shopping

Designtorget

Designtorgets första butik i Malmö är en marknadsplats för svenska designers. Nyfikenhet och kreativitet genomsyrar utbudet som innehåller allt från inredning och belysning till leksaker, böcker, spel, väskor, smycken, möbler, glas och porslin.

Shopping

Tehuset Java

Det är alltid liv och rörelse på Tehuset Java, teerna tas ner från hyllorna och vägs innan de läggs i fina påsar eller burkar. 250 olika sorter går det att välja mellan men den absoluta favoriten bland kunderna är Lundablandningen vars innehåll är en väl förborgad hemlighet.

Shopping

Klotet

Klotet drivs sedan 1983 av den ideella föreningen för Världsbutiken. Utan eget vinstintresse säljs textilier från Afroart, leksaker, smycken, skärbrädor, koppar, korgar, mortlar, choklad och teer och mycket mer från små producenter i samarbete med Fairtrade-importörer i Afrika, Asien och Latinamerika.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Annons:

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-8625894638903784" data-ad-slot="9850970710" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">