Skandinavien möter Italien i Lund

Zimmerdahl Antiques & Design

Kraftstorg 2, Lund
Tel 070-811 81 41
www.scandinaviantimeless.design

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Tidigare publicerat i Magasinet Skåne #1, 2024

Zimmerdahl Antiques & Design

I början på november 2023 slog Fredrik Zimmerdahl upp portarna för det nya galleriet i en av Lunds vackraste butikslokaler. Endast 30 meter från den ikoniska hovjuveleraren och silversmeden Wiwen Nilssons forna butik.

En av Zimmerdahls absoluta favoritdesigners är just Wiwen Nilsson och han har över 200 av hans alster i butiken. Bland skandinaviska designklassiker som Arne Jacobsens Äggetfåtölj finns italienska pärlor i mer lekfull design, som bordet av Aldo Tura och paraplystället från Piero Fornasetti.
Zimmerdahl har en unik förmåga att handplocka originella och intressanta konstföremål från 1900-talet i en modern mix.

Annons:

Mer shopping i sydväst och syskonstäderna

Storstaden Malmö och universitetsstaden Lund har en lång rivalitet mellan sig, men är perfekta för mysig shopping. Inredning, retromöbler, gröna växter och 250 olika sorters teer är bara något av det man hittar.
Det sydvästra hörnet av Skåne på allt från blommor och inredning till gåsatoffeln och läckra charkuterier.

Shopping

Classicum Växthus

Mellan Malmö och Lund ligger Classicum Växthus som har blivit ett populärt besöksmål. I den inspirerande visningsträdgården kan man gå runt och titta på växthus, orangerier, glasade paviljonger och uterum.

Shopping

Juvelerare Hugo Nilsson

Butiken drivs av samma familj som startade 1927. Här finns smycken från danska Ole Lynggaard Copenhagen, Georg Jensen och Dulong men också Orrling Jewellery i svensk design.

Shopping

Lush

Färska ansiktsmasker, lotion, handkrämer, deodoranter, massageoljor, bad- och duschbomber samt fasta och flytande tvålar i olika former, dofter och färger gör butiken till en spännande upptäcktsfärd för hudvårdsälskaren.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Annons:

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-8625894638903784" data-ad-slot="9850970710" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">