Susanne Weibull

”Det är bara roligt att sälja saker som kunderna gillar”​

Hos Havängsbodarna i Kivik är försäljningen av Magasinet Skåne inget annat än en succé.
– Jag säljer många tidningar, framför allt på sommaren när det är många turister här. Kunderna gillar den verkligen, säger ägaren Susanne Weibull.

foto: JESPER HEIMERSON

Det började med lammkött och marmelader i en liten bod vid Haväng, men för arton år sedan flyttade Susanne Weibull Havängsbodarna till Kiviks hamn. Här säljer hon allt från ekologiska grönsaker till lammskinn, oljor, kryddor, korgar och stickade varor. Sedan maj 2020 är hon också återförsäljare för Magasinet Skåne, som står tydligt framme vid disken.

– Jag får många kommentarer om att det är en trevlig tidning. Och det finns hela tiden ett sug efter tips på saker att göra här på Österlen, säger hon.

Magasinet Skåne är den enda tidning hon säljer i butiken och med sitt lokala fokus blir den ett bra komplement till de många produkter från Österlen som hon också har.

– Vi tycker om att sälja lokala saker, som vi själva tycker om. I Magasinet Skåne finns många bra tips på vad som händer i hela Skåne och det finns allt från utflyktstips till reportage om lokala kändisar.

Att bli återförsäljare, så kallad ambassadör, är enkelt. Susanne får tidningarna utkörda till sig när det kommer ett nytt nummer, och när de tar slut beställer hon bara ännu fler.

Trots att tidningen ligger ute i upp till två månader, säljer hon ofta under hela perioden tack vare den är så pass tidlös.

– Det är inget besvär, tvärtom, det är roligt att något som kunderna gillar, säger Susanne Weibull.

Under sommarmånaderna säljer Susanne Weibull närmare 50 Magasinet Skåne i månaden. ”Det blir ett litet extra tillskott i kassan, men framför allt är det kul att kunna erbjuda våra kunder något litet extra”, säger hon.

Bli ambassadör!

Vill du också bli vår ambassadör och sälja Magasinet Skåne i din butik?
Kontakta Jacob Schmidt, 073-315 70 68, jacob@magasinetskane.se

Läs mer om hur det fungerar här