Anita på Börringekloster
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Grunden är skånskt med internationella influenser. Gärna närproducerat och eko.
Numera också på Anderslövs Gästis.
VAR: Börringe statonsväg 10, Svedala
TEL: 0721-820 386
WWW: www.anitaz.se
LÄS MER: anitaz.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården
Italiensk fusion i en gammal skeppsredarvilla. På Hotell Dannegården i Trelleborg blandas det personliga med vardagslyx.
Sydkustens at Pillehill
Sydkustens at Pillehill är restaurangen bland Söderslätts böljande fält. Här bjuder chefskock och sommelier Jannike Briesenland-Lister på lokalproducerad mat och vin i skön kombination.
Saltimporten Canteen
Saltimporten Canteen i Malmö är en av Sveriges bästa lunchrestauranger. Långbord och fantastisk utsikt in mot staden.
Skanörs Gästgifvaregård
Skanörs Gästgifvaregård har matlagning som kombinerar ekologiskt, närodlat och traditionella vingslag.
Västergatan
Västergatan i Malmö är en sympatisk krog med hög kulinarisk ambition i mysig miljö på Gamla Väster.
På Skissernas
Restaurang På Skissernas i Lund erbjuder skandinavisk gastronomi på Skissernas museum.
Limhamns Kött & Vilt
Limhamns Kött & Vilt bjuder på vällagad husmanskost och kötträtter av högsta klass på det nya stället i småbåtshamnen.
Bongska huset
Bongska huset i Abbekås. Fisk och skaldjur är i fokus på det som tidigare var hamnkrogen i Abbekås. Mer bistro än fine dining.
Bjerreds station
Bjerred station ligger i Bjärreds gamla stationshus som numera fylls av musik och mat. Stellan Colt står bakom satsningen som är en av sydvästra Skånes roligaste.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.










