Tyger till tusen

Gittes tygkälla

Gälltoftavägen 1, Rinkaby
Tel 044-22 50 12
www.gittes.se

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #6, 2022

Gittes tygkälla

Gillar man att sy bör man ta sig till Rinkaby. Här finns nämligen Nordens största utbud av tyger. Förutom textil finns det symaskiner, knappar, band, tygmärken, sytråd och andra tillbehör som kan vara bra att ha vid symaskinen.

Se hemsidan för öppettider.

Med rätt symaskin går sömnaden som en dans.

Hyllmeter efter hyll­meter med tyger.

På tur i Vattenriket

Mäktiga storkar, snyggt skrot och tusentals tyger.
Nordöstra Skåne bjuder på natursköna vyer, rolig shopping och mysiga kaféer.

Shopping

Rolfssons diversehandel

Lotta Rolfssons butik i Fjälkinge blandar hon gammalt med nytt. Hon köper in gamla skåp och porslin från loppisar i Frankrike och säljer vackra kalkfärger till såväl väggar som möbler men också porslinsknoppar, köksredskap i trä plus Mailegs ursöta leksaker.

Shopping

Tonjes Keramik

Tonje har egen keramikateljé och brännugn. Här finns brukskeramik som muggar, koppar och skålar i flera olika glasyrer och modeller men även skulpturer som exempelvis de små husen som ofta följer med kunderna hem.

Shopping

House of Mi

Mitt på Köpmannagatan i Åhus ligger House of Mi som har en fin mix av kläder, inredning och lite växter. Många fina klänningar som passar lika bra till vardag som fest och ett bra sortiment av jeans. Här hittar man även textilier och porslin till det dukade bordet i höst.

Shopping

Kuddar & Knoppar

Mitt ute på landet ligger en riktig pärla med ett fint sortiment. Fina klänningar, koftor och väskor, eller varför inte fixa till trappan med en ny kruka från Bergs Potter. Det är också en perfekt presentbutik som även har färska snittblommor och buketter.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.