House of Ven
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
På den idylliska ön i Öresund lagar stjärnkocken Kathrin Baake mat på Vens unika råvaror.
VAR: Landsvägen 193
TEL: 0418-721 26
LÄS MER: houseofven.com
PRISNIVÅ: Mellan
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Restaurang Flora på Thora Vingård
Med Restaurang Flora på Thora Vingård vill Ulrica och Tobias Millqvist fortsätta med samma vision om lokala råvaror och hållbar gastronomi. Nu med vinet som ytterligare en parameter.
Bjäre fisk och Skaldjur
Bjäre fisk och Skaldjur erbjuder skaldjur och fisk av hög kvalitet i kombination med avslappnad stämning och generöst värdskap i Magnarp.
Orangeriet på Norrviken
På Orangeriet på Norrviken i Båstad serverar Anders Dahlbom rätter på råvaror från regionen efter vad säsongen erbjuder.
Ransviks Havsveranda
Ransviks Havsveranda i Mölle är en gastronomisk destination på Kullahalvön i regi av Matti Grapenfelt och Andy Enerstedt.
Pålsjö krog
Pålsjö krog i Helsingborg har meny med bas i det svenska köket. Solnedgång från första parkett.
Yoko
Asiatiska mellanrätter, massor av sake och läcker klubbkänsla på Yoko i Helsingborg.
Torekov Hotell
Lokala råvaror från Bjärehalvön utgör basen i restaurangens moderna, svenska kök på Torekov Hotell.
Kvarteret Erikstorp
Kvarteret Erikstorp är en kvarterskrog i Landskrona med både finare matupplevelser och brasserie med quiz- och Premier League-kvällar.
Ferdinand Vinbar
Med vinet i centrum skapas rätter på bästa råvarorna på Båstads nya mötesplats, Ferdinand vinbar.
Strand Hotell
Strand Hotell i Arild erbjuder närproducerat och ekologiskt från Skåne och Medelhavet med knorr och kantig elegans.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.