Torekov Hotell
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Lokala råvaror från Bjärehalvön utgör basen i restaurangens moderna, svenska kök.
VAR: Själaviksvägen 2, Torekov
TEL: 0431-47 16 00
LÄS MER: torekovhotell.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch och boende
FOTO: Torekov Hotell
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Ferdinand Vinbar
Med vinet i centrum skapas rätter på bästa råvarorna på Båstads nya mötesplats, Ferdinand vinbar.
Båstad Seafood
Hummer, havskräftor, räkor, krabba, musslor, öring, marulk, gös, ostron och piggvar – säsongen bestämmer utbudet. Även restaurang finns.
Orangeriet på Norrviken
På Orangeriet på Norrviken i Båstad serverar Anders Dahlbom rätter på råvaror från regionen efter vad säsongen erbjuder.
Bjäre fisk och Skaldjur
Bjäre fisk och Skaldjur erbjuder skaldjur och fisk av hög kvalitet i kombination med avslappnad stämning och generöst värdskap i Magnarp.
Rusthållargården
Skånska klassiker med råvaror i säsong, i idylliska omgivningar. Sommartid har Rusthållargården i Arild stor takterrass och skånska pizzor.
Strand Hotell
Strand Hotell i Arild erbjuder närproducerat och ekologiskt från Skåne och Medelhavet med knorr och kantig elegans.
Svanshalls krog
Fisk och skaldjur på menyn, spännande temahelger och personlig service på Kullahalvön.
Klitterhus
Fisk och skaldjur på menyn och på sommaren en strandbar nära stranden på anrika Klitterhus i Ängelholm.
Restaurang Sand
Den pampiga hotellrestaurangen Restaurang Sand är bäst i Båstad. Nu också med mindre formatet Chef’s tF.
House of Ven
På den idylliska ön i Öresund lagar stjärnkocken Kathrin Baake mat på Vens unika råvaror.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.










