ÅRETS

Konstrunda

2023

Årets konstrunda pågick mellan den 7–16 april. Genom åren har Magasinet Skåne varit ute och träffat många av alla de fantastiska konstnärer som verkar och ställer ut under påskhelgens mest självklara utflykt här i Skåne – och vi samlar några av dessa intervjuer här!

 

Guide till Skånes konstrundor!

I förra numret av Magasinet Skåne fick du följa med oss till några av 2023 års debutanter, som träskulptören Håkan Trulsson från Sydvästra Skånes Konstrunda och Celestine Soumah Stuermers smyckeskonst i Baskemölla med många fler.

Som uppladdning inför årets runda samlade vi några reportage från tidigare rundor här på webben. Du får bland annat träffa glaskonstnären Astrid Gate vid Söderslätt och Charlotte Elm Ravn i Hammenhög, som varvar video, performance och installation.

Förutom att lyfta Skånes fantastiska konstnärer vill vi även passa på att tipsa om ett par vattenhål på vägen och har därför valt ut ett par fikaställen kopplade till dessa rutter. Du hittar våra tips, tillsammans med länkar, efter respektive reportage.

– Kraven för att delta är höga och vi är imponerade av den genomgående höga konstnärliga nivå som de håller. En nivå som genomsyrar alla rundorna, skriver Kristina Olsson, redaktionschef på Magasinet Skåne i det aktuella numret, och fortsätter:

– Det är fantastiskt att få möta engagerade människor som skapar konst på ett unikt sätt och bjuder in oss andra att få uppleva det, fortsätter Kristina.

Annons:

Konstrundan 2023

Konstrundan Mittskåne 2023

Konstrundan Mittskåne inkluderar Eslöv, Höör, Hörby, Hässleholm, Osby och Östra Göinge. Från 7–10 april öppnar konstnärerna sina ateljéer för besökare. Samlingsutställningen finns på Hovdala slott.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.