Kockeriet
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Tareq Taylor har skapat en mötesplats där skånska råvaror står i centrum.
VAR: Norra Vallgatan 28, Malmö
LÄS MER: kockeriet.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch
FOTO: Jesper Heimerson
Skånska julmarknader
Dra på dig tomteluvan och följ med till äkta julmys.
Lindas Fingermat
Latinamerikanska dofter och lokala råvaror hos Lindas Fingermat. Missa inte churrascon, den chilenska hamburgaren.
Aster
Aster i Malmö. Elden står i centrum. Råvaror från egna odlingar, och härlig vin- och cocktailbar.
Sydkustens at Pillehill
Sydkustens at Pillehill är restaurangen bland Söderslätts böljande fält. Här bjuder chefskock och sommelier Jannike Briesenland-Lister på lokalproducerad mat och vin i skön kombination.
Ruths
Restaurang Ruths i Malmö är öppen från morgon till sen kväll, med deli och bageri.
Svaneholms slott
Svaneholms slott i Skurup har vardagslyxiga luncher på skånska i vacker slottsmiljö. Brunch på helgerna.
Red Sails
Intill hav och fyr i Smygehuk har Joanna och Mick Daly öppnat en avslappnad krog som har plats för både matupplevelser, hemma-känsla och humor.
Skivarps Gästgivaregård
Steget från ett B&B i Tasmanien till ett gästis på Söderslätt är ibland kortare än man tror.
Dalby Gästis
Dalby Gästis. I detta gästgiveri bjuds det både på klassiker och moderna smaker i de nya fräscha lokalerna.
Bongska huset
Bongska huset i Abbekås. Fisk och skaldjur är i fokus på det som tidigare var hamnkrogen i Abbekås. Mer bistro än fine dining.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.










