Kockeriet
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Tareq Taylor har skapat en mötesplats där skånska råvaror står i centrum.
VAR: Norra Vallgatan 28, Malmö
LÄS MER: kockeriet.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch

FOTO: Jesper Heimerson
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Limhamns Kött & Vilt
Limhamns Kött & Vilt bjuder på vällagad husmanskost och kötträtter av högsta klass på det nya stället i småbåtshamnen.
Dalby Gästis
Dalby Gästis. I detta gästgiveri bjuds det både på klassiker och moderna smaker i de nya fräscha lokalerna.
Bjerreds station
Bjerred station ligger i Bjärreds gamla stationshus som numera fylls av musik och mat. Stellan Colt står bakom satsningen som är en av sydvästra Skånes roligaste.
Skivarps Gästgivaregård
Steget från ett B&B i Tasmanien till ett gästis på Söderslätt är ibland kortare än man tror.
Red Sails
Intill hav och fyr i Smygehuk har Joanna och Mick Daly öppnat en avslappnad krog som har plats för både matupplevelser, hemma-känsla och humor.
Escama
Escama i Malmö är Atmosfärs grannkrog. Fantastiskt, bullrigt, spanskt tapasställe med katalanska kockar.
Skanörs Gästgifvaregård
Skanörs Gästgifvaregård har matlagning som kombinerar ekologiskt, närodlat och traditionella vingslag.
Vollmers
Vollmers i Malmö är ett modernt skånskt gästis på Gamla Väster. En av Sveriges bästa restauranger. Två Michelinstjärnor!
Bloom in the Park
Bloom in the Park, Malmö. Modern europeisk matlagning av hög skandinavisk klass.
Friis14
Friis14 i Malmö är en fransk restaurang i härlig hörnlokal på Friisgatan, med dignande delikatess-hylla fylld av specialimporterade franska godsaker.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.