Kockeriet
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Tareq Taylor har skapat en mötesplats där skånska råvaror står i centrum.
VAR: Norra Vallgatan 28, Malmö
LÄS MER: kockeriet.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch
FOTO: Jesper Heimerson
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Limhamns Kött & Vilt
Limhamns Kött & Vilt bjuder på vällagad husmanskost och kötträtter av högsta klass på det nya stället i småbåtshamnen.
Dalby Gästis
Dalby Gästis. I detta gästgiveri bjuds det både på klassiker och moderna smaker i de nya fräscha lokalerna.
Red Sails
Intill hav och fyr i Smygehuk har Joanna och Mick Daly öppnat en avslappnad krog som har plats för både matupplevelser, hemma-känsla och humor.
Grand Hotel
Grand Hotel. Klassisk matsal mitt i Lund. Missa inte Grand Deli runt hörnet.
Spill
Spill i Malmö erbjuder ett unikt koncept som innebär att osålda råvaror från leverantörer tas om hand och blir till underbara matupplevelser.
Svaneholms slott
Svaneholms slott i Skurup har vardagslyxiga luncher på skånska i vacker slottsmiljö. Brunch på helgerna.
Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården
Italiensk fusion i en gammal skeppsredarvilla. På Hotell Dannegården i Trelleborg blandas det personliga med vardagslyx.
Slaktaren i Lomma
Kött av hög kvalitet i fokus i centrala Lomma. I delidelen säljs färskt kött och rätter från restaurangen.
Sydkustens at Pillehill
Sydkustens at Pillehill är restaurangen bland Söderslätts böljande fält. Här bjuder chefskock och sommelier Jannike Briesenland-Lister på lokalproducerad mat och vin i skön kombination.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.










