Orangeriet på Norrviken
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Anders Dahlbom serverar rätter på råvaror från regionen efter vad säsongen erbjuder.
VAR: Kattviksvägen 233, Båstad
TEL: 0431-30 21 00
LÄS MER: norrvikenbastad.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch
FOTO: Jesper Heimerson
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Restaurang Sand
Den pampiga hotellrestaurangen Restaurang Sand är bäst i Båstad. Nu också med mindre formatet Chef’s tF.
Torekov Hotell
Lokala råvaror från Bjärehalvön utgör basen i restaurangens moderna, svenska kök på Torekov Hotell.
House of Ven
På den idylliska ön i Öresund lagar stjärnkocken Kathrin Baake mat på Vens unika råvaror.
Bjäre fisk och Skaldjur
Bjäre fisk och Skaldjur erbjuder skaldjur och fisk av hög kvalitet i kombination med avslappnad stämning och generöst värdskap i Magnarp.
Ransviks Havsveranda
Ransviks Havsveranda i Mölle är en gastronomisk destination på Kullahalvön i regi av Matti Grapenfelt och Andy Enerstedt.
La Maison Française
La Maison Française i Höganäs är en fransk gårdsbistro med höga ambitioner.
Rusthållargården
Skånska klassiker med råvaror i säsong, i idylliska omgivningar. Sommartid har Rusthållargården i Arild stor takterrass och skånska pizzor.
Garage Bar
Omgiven av Harley-Davidsons och med skön, avslappnad stämning serveras mustiga burgare på charmigt hak på Garage Bar.
Smörtaxen
Ta med ditt öppna sinne för på Smörtaxen i Landskrona leker de med allt – utom den höga nivån på mat och dryck. Borden släpps några gånger per år och trycket är högt.
Klitterhus
Fisk och skaldjur på menyn och på sommaren en strandbar nära stranden på anrika Klitterhus i Ängelholm.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.