Orangeriet på Norrviken
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Anders Dahlbom serverar rätter på råvaror från regionen efter vad säsongen erbjuder.
VAR: Kattviksvägen 233, Båstad
TEL: 0431-30 21 00
LÄS MER: norrvikenbastad.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch
FOTO: Jesper Heimerson
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Ravinens Bistro
Gastronomi för alla sinnen. John Moberg-Monsèn driver restaurangen på Kulturhuset Ravinen med smaksäkerhet och skånska råvaror.
Ransviks Havsveranda
Ransviks Havsveranda i Mölle är en gastronomisk destination på Kullahalvön i regi av Matti Grapenfelt och Andy Enerstedt.
Ferdinand Vinbar
Med vinet i centrum skapas rätter på bästa råvarorna på Båstads nya mötesplats, Ferdinand vinbar.
Rusthållargården
Skånska klassiker med råvaror i säsong, i idylliska omgivningar. Sommartid har Rusthållargården i Arild stor takterrass och skånska pizzor.
Smörtaxen
Ta med ditt öppna sinne för på Smörtaxen i Landskrona leker de med allt – utom den höga nivån på mat och dryck. Borden släpps några gånger per år och trycket är högt.
House of Ven
På den idylliska ön i Öresund lagar stjärnkocken Kathrin Baake mat på Vens unika råvaror.
Båstad Seafood
Hummer, havskräftor, räkor, krabba, musslor, öring, marulk, gös, ostron och piggvar – säsongen bestämmer utbudet. Även restaurang finns.
Hamnplan 9
Hamnplan 9 erbjuder vällagat med plats för vardagsmys i gammal fiskebod i Viken. Uteservering med hamnutsikt.
Torekov Hotell
Lokala råvaror från Bjärehalvön utgör basen i restaurangens moderna, svenska kök på Torekov Hotell.
Garage Bar
Omgiven av Harley-Davidsons och med skön, avslappnad stämning serveras mustiga burgare på charmigt hak på Garage Bar.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.










