Orangeriet på Norrviken
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Anders Dahlbom serverar rätter på råvaror från regionen efter vad säsongen erbjuder.
VAR: Kattviksvägen 233, Båstad
TEL: 0431-30 21 00
LÄS MER: norrvikenbastad.se
PRISNIVÅ: Mellan, erbjuder lunch

FOTO: Jesper Heimerson
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Strand Hotell
Strand Hotell i Arild erbjuder närproducerat och ekologiskt från Skåne och Medelhavet med knorr och kantig elegans.
Tunneberga Gästis
Tunneberga Gästis är en klassiker i Jonstorp som serverar klassiker som köttbullar och äggakaga.
Smörtaxen
Ta med ditt öppna sinne för på Smörtaxen i Landskrona leker de med allt – utom den höga nivån på mat och dryck. Borden släpps några gånger per år och trycket är högt.
Ransviks Havsveranda
Ransviks Havsveranda i Mölle är en gastronomisk destination på Kullahalvön i regi av Matti Grapenfelt och Andy Enerstedt.
House of Ven
På den idylliska ön i Öresund lagar stjärnkocken Kathrin Baake mat på Vens unika råvaror.
Ferdinand Vinbar
Med vinet i centrum skapas rätter på bästa råvarorna på Båstads nya mötesplats, Ferdinand vinbar.
Kvarteret Erikstorp
Kvarteret Erikstorp är en kvarterskrog i Landskrona med både finare matupplevelser och brasserie med quiz- och Premier League-kvällar.
Pellegrino
Pasta är ett hantverk. På restaurang Pellegrino i Helsingborg görs all pasta för hand enligt italienska traditioner.
Yoko
Asiatiska mellanrätter, massor av sake och läcker klubbkänsla på Yoko i Helsingborg.
Pålsjö krog
Pålsjö krog i Helsingborg har meny med bas i det svenska köket. Solnedgång från första parkett.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.