Återbruk i Rinkaby

Retro & Antikt

Gälltoftavägen 1 D, Rinkaby

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #6, 2022

Retro & Antikt

I april 2021 öppnades dörrarna i Rinkaby för retrosugna kunder. Här hittar vi saker från tidigt 1900-tal till 1980-tal men det mesta kommer från 50- och 60-talet. Möbler i skandinavisk design blandas med lampor, tavlor, glas, ljusstakar, porslin och skulpturer.

Öppet tis och tor 12–18, lör–sön 11–16.

Klassisk jordglob med ljus.

Eva Rosengren, en av butikens delägare.

På tur i Vattenriket

Mäktiga storkar, snyggt skrot och tusentals tyger.
Nordöstra Skåne bjuder på natursköna vyer, rolig shopping och mysiga kaféer.

Shopping

House of Mi

Mitt på Köpmannagatan i Åhus ligger House of Mi som har en fin mix av kläder, inredning och lite växter. Många fina klänningar som passar lika bra till vardag som fest och ett bra sortiment av jeans. Här hittar man även textilier och porslin till det dukade bordet i höst.

Shopping

Kullaro Form & Inredning

Formgivarna Kullaro arbetar för att skapa unika föremål när de förädlar diabasen, den kolsvarta stenen. De formger såväl möbler som skulpturer, bruksföremål, vaskar, bänkskivor och smycken. Även med större uppdrag som utsmyckningar av det offentliga rummet.

Shopping

Rolfssons diversehandel

Lotta Rolfssons butik i Fjälkinge blandar hon gammalt med nytt. Hon köper in gamla skåp och porslin från loppisar i Frankrike och säljer vackra kalkfärger till såväl väggar som möbler men också porslinsknoppar, köksredskap i trä plus Mailegs ursöta leksaker.

Shopping

Ekbergs Man, Woman, Home

Ekbergs är en av Kristianstads allra bästa herrekiperingar och i samma butik finns också ett stort utbud till den kvinnliga garderoben. På ovanvåningen ligger inredningsbutiken med bland annat Sthål Keramik, Pottery Jo och Mateus.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.