Tyger till tusen

Ellos Home

Fundationsv. 17, Kristianstad
Tel 033-16 02 20
www.ellos.se

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #6, 2022

Ellos Home

Mitt i köpcentrumet ligger Ellos Homes inredningsbutik. Här finns utvalda guldkorn som mjuka linnetextilier, mycket fint till bädd och bad, lampor, mattor och inredningsdetaljer som lockar till en mysig höst hemma. Kanel, 70-tal och bohemian chic är ledord i höst.

Även gula toner tittar in i höst.

Inred för soffmys!

På tur i Vattenriket

Mäktiga storkar, snyggt skrot och tusentals tyger.
Nordöstra Skåne bjuder på natursköna vyer, rolig shopping och mysiga kaféer.

Shopping

House of Mi

Mitt på Köpmannagatan i Åhus ligger House of Mi som har en fin mix av kläder, inredning och lite växter. Många fina klänningar som passar lika bra till vardag som fest och ett bra sortiment av jeans. Här hittar man även textilier och porslin till det dukade bordet i höst.

Shopping

Äspets rökeri

Äspets rökeri har många storsäljare i fiskdisken. Högst upp på listan kommer dock den varmrökta laxen i flera olika smaker. Här finns även kallrökt lax, rökt ål, röding, räkor och makrill och Christiansøpigens välkända sillinläggningar.

Shopping

Kullaro Form & Inredning

Formgivarna Kullaro arbetar för att skapa unika föremål när de förädlar diabasen, den kolsvarta stenen. De formger såväl möbler som skulpturer, bruksföremål, vaskar, bänkskivor och smycken. Även med större uppdrag som utsmyckningar av det offentliga rummet.

Shopping

Rolfssons diversehandel

Lotta Rolfssons butik i Fjälkinge blandar hon gammalt med nytt. Hon köper in gamla skåp och porslin från loppisar i Frankrike och säljer vackra kalkfärger till såväl väggar som möbler men också porslinsknoppar, köksredskap i trä plus Mailegs ursöta leksaker.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.