Skåneodlat i säsong

Viby Potatis

Viby kyrkväg 22, Kristianstad
Tel 070-912 80 09
Facebook vibypotatis

av: ULRIKA GRÖNLUND  foto: JESPER HEIMERSON
Publicerat första gången i Magasinet Skåne #6, 2022

Viby Potatis

Nästan varje gång man handlar i gårdsbutiken får man se storkar på taken. Vilket gör upplevelsen extra rolig men givetvis åker vi hit för grönsakerna.

Här finns flera olika sorters potatis, alla med olika egenskaper, ägg, rotfrukter, bönor och olika sorters kål. Sylt och saft, skorpor och bröd.

I charken finns viltkött från Filkeboda gård, här är hamburgaren mest populär, och från Degeberga Chark är det isterbanden och det kryddade fläsket.

Fem sorters potatis finns i höst på gården.

På tur i Vattenriket

Mäktiga storkar, snyggt skrot och tusentals tyger.
Nordöstra Skåne bjuder på natursköna vyer, rolig shopping och mysiga kaféer.

Shopping

Gerdas Te & Kaffehandel

Välj mellan 200 olika teer och ett 50-tal kaffesorter, lägg sedan till några lyxiga praliner så har du den perfekta presenten. Choklad, tekoppar och kannor, kryddor, saft, honung, marmelad och servetter finns också på de välfyllda hyllorna.

Shopping

Skånska Vilt

I Sjunkaröd ligger en vildsvinsfarm med ett stort utbud av produkter från såväl vildsvin som hjort, vildand och fasan, men också nöt och lamm. Här finns också lammskinn, ett stort kryddsortiment och såser.

Shopping

Ellos Home

Mitt i köpcentrumet ligger Ellos Homes inredningsbutik. Här finns utvalda guldkorn som mjuka linnetextilier, mycket fint till bädd och bad, lampor, mattor och inredningsdetaljer som lockar till en mysig höst hemma.

Shopping

Äspets rökeri

Äspets rökeri har många storsäljare i fiskdisken. Högst upp på listan kommer dock den varmrökta laxen i flera olika smaker. Här finns även kallrökt lax, rökt ål, röding, räkor och makrill och Christiansøpigens välkända sillinläggningar.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.