Vollmers
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Modernt skånskt gästis på Gamla Väster. En av Sveriges bästa restauranger. Två Michelinstjärnor!
VAR: Tegelgårdsgatan 5, Malmö
TEL: 040-57 97 50
LÄS MER: vollmers.nu
PRISNIVÅ: Dyrt
FOTO: Malte Heimerson
Retro & Antikt
I april 2021 öppnades dörrarna i Rinkaby för retrosugna kunder. Här hittar vi saker från tidigt 1900-tal till 1980-tal men det mesta kommer från 50- och 60-talet. Möbler i skandinavisk design blandas med lampor, tavlor, glas, ljusstakar, porslin och skulpturer.
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.
Skånska julmarknader
Dra på dig tomteluvan och följ med till äkta julmys.
Dalby Gästis
Dalby Gästis. I detta gästgiveri bjuds det både på klassiker och moderna smaker i de nya fräscha lokalerna.
Friis14
Friis14 i Malmö är en fransk restaurang i härlig hörnlokal på Friisgatan, med dignande delikatess-hylla fylld av specialimporterade franska godsaker.
Skivarps Gästgivaregård
Steget från ett B&B i Tasmanien till ett gästis på Söderslätt är ibland kortare än man tror.
Storasyster Mastio
Mastio har landat på Möllan och bjuder på allt ifrån sina populära pizzor till pasta, långkok och anti-pasti. Även lunch.
Atmosfär
Atmosfär i Malmö. Mer bistro än finkrog vid Malmös enda boulevard värd namnet. Nu också med spansk bakficka.
Saltimporten Canteen
Saltimporten Canteen i Malmö är en av Sveriges bästa lunchrestauranger. Långbord och fantastisk utsikt in mot staden.
Anita på Börringekloster
Anita på Börringekloster. Restaurangens grund är skånsk mat med internationella influenser. Gärna närproducerat och eko, mycket är vegetariskt.
Bongska huset
Bongska huset i Abbekås. Fisk och skaldjur är i fokus på det som tidigare var hamnkrogen i Abbekås. Mer bistro än fine dining.
Mýran matbar
Årets krog 2025! Efter många framgångsrika år med Lyran har Jörgen Lloyd-Bayer och hustrun Mirjam skapat Mýran matbar som suddar ut gränsen mellan kök och gäster.
Sanlo
Popcorn chicken, beef noodle soup och scallion pancake. På Sanlo vill matprofilen Karin Lei inspirera med spännande smaker från Taiwan.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!











