Mutantur
Publicerad första gången: MAGASINET SKÅNE NR 6 2023
Stjärnkocken Alexander Sjögrens ställe. Smårätter på högsta kulinariska nivå.
VAR: Erik Dahlbergsgatan 12–14, Malmö
LÄS MER: restaurantmutantur.se
PRISNIVÅ: Mellan
FOTO: Jesper Heimerson
Sandra Mastio
Möt mästerkocken Sandra Mastio – om att knäcka koden, morfars köttbullar och att vara hittepå-italienska.
Vårt nyhetsbrev
Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes digitala nyhetsbrev.
Skånska vingårdar
8 av 10 svenska viner produceras i Skåne
Bloom in the Park
Bloom in the Park, Malmö. Modern europeisk matlagning av hög skandinavisk klass.
Red Sails
Intill hav och fyr i Smygehuk har Joanna och Mick Daly öppnat en avslappnad krog som har plats för både matupplevelser, hemma-känsla och humor.
Mat- & Chokladstudion
Mat- & Chokladstudion i Malmö. Mycket mer än bara choklad hos Joel Lindqvists underbara pärla på ny adress. Pizzor, bakverk, bröd och vegetariska luncher.
Aster
Aster i Malmö. Elden står i centrum. Råvaror från egna odlingar, och härlig vin- och cocktailbar.
Slaktaren i Lomma
Kött av hög kvalitet i fokus i centrala Lomma. I delidelen säljs färskt kött och rätter från restaurangen.
Skanörs Gästgifvaregård
Skanörs Gästgifvaregård har matlagning som kombinerar ekologiskt, närodlat och traditionella vingslag.
Far i hatten
Vegetariskt varvas med pizzor på Far i hatten, där tanter, popnördar och barnvagnar är välkomna.
Sydkustens at Pillehill
Sydkustens at Pillehill är restaurangen bland Söderslätts böljande fält. Här bjuder chefskock och sommelier Jannike Briesenland-Lister på lokalproducerad mat och vin i skön kombination.
Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården
Italiensk fusion i en gammal skeppsredarvilla. På Hotell Dannegården i Trelleborg blandas det personliga med vardagslyx.
Bli prenumerant
Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!











