Här är vinnarna i Skånes Bästa 2022

Övriga vinnare 2022

Skånes Bästa 2022

Farah Abadi, Årets Bästa Skåning

Årets Bästa Skåning 2022 är Farah Abadi. "Med generositet, värme och inte minst ett aldrig sinande intresse för andra människor har vinnaren bränt igenom rutan och visat att det bästa framgångsreceptet är att vara sig själv."

Skånes Bästa 2022

Årets Mötesplats

Årets Mötesplats 2022 är Blå Hallen. "När ett stycke kulturhistoria möter Sveriges främsta inom konst, design och antikviteter, är det inte konstigt att publiken strömmar till."

Skånes Bästa 2022

Årets Övernattning

Årets Övernattning är Häckeberga slott. "Med hårt arbete, en tydlig vision och inte minst en färgsprakande fantasi har vinnaren skapat magi för alla sinnen."

Skånes Bästa 2022

Årets Dryckesproducent

Årets Dryckesproducent är Fruktstereo. "Med djup kärlek till vår dryckeshistoria och ständig experimentlusta fortsätter vinnaren att utmana gränserna för det omöjliga."

Skånes Bästa 2022

Årets Matproducent

Årets Matproducent är Bokeslundsgården. "Med hängivenhet och genuin kärlek till den skånska myllan knyter vinnaren ihop historia och framtid i sin produktion av allt från kött till bananer."

Skånes Bästa 2022

Årets Mataffär

Årets Mataffär är Billströms Fisk & Catering. "Med råvaror av högsta kvalité tillsammans med stort utbud av hemlagade rätter har vinnaren skapat matbutikernas matbutik."

Skånes Bästa 2022

Årets Evenemang

Årets Evenemang är Drakamöllans Operafestival. "I en unik kombination av natur och kultur har vinnaren skapat ett evenemang fyllt av dramatiska känslor, äkta fågelkvitter och smäktande stråkar."

Skånes Bästa 2022

Årets Kultur

Årets Kultur är Mitt om Natten, Nöjesteatern. "Med passion, musikalitet och massor av humor har vinnaren visat att Danmarks sak också är vår. I alla fall när det handlar om Kim Larsen."

Skånes Bästa 2022

Årets Butik

Årets Butik är Bon Ton Goods. "Med blick för design, stor yrkesskicklighet och en känsla för det unika har vinnaren tagit hela världen till sitt älskade Malmö."

Skånes Bästa 2022

Årets Restaurang

Årets Restaurang är Le Petit Bistrot. "Med gemyt, familjär stämning och vällagad mat utan krusiduller har vinnaren skapat en pärla. För det kan vi bara säga: Merci!"

Skånes Bästa 2022

Årets Kafé

Årets kafé är Miss Alice Krog & Butik. "Utsikten är vidsträckt, värdskapet varmt och pajen är legendarisk. I år bär alla fikavägar till Vallåkra."

Skånes Bästa 2022

Årets Omväg

Året Omväg är Grevinnans butik. "Med näsa för klassisk stil och verklig wow-faktor har vinnaren skapat ett ställe dit vi gärna åker igen och igen."

Tidigare vinnare