Jul på

Christiania i Köpenhamn

Ett av fristadens populäraste evenemang handlar om allt annat än Pusher Street och den kontroversiella haschförsäljningen. Den årliga julmarknaden i Den Grå Hal har arrangerats sedan 1970-talet och kallas för Danmarks vackraste.

Publicerad första gången:  MAGASINET SKÅNE NR 6 2023

Christiania bjuder på en annorlunda julmarknad. FOTO: Nils Jepsen

Jul på Christiania

Klart är i alla fall att den är annorlunda än de mer kommersiella marknaderna. Här kan man i mer än 100 bodar hitta småskaligt hantverk och återbruksdesign som varvas med vintage och alternativ medicin. Eller vad sägs om träprylar gjorda av återanvända skateboards eller en örtemulsion till ansiktet? Köp på dig myskdoftande rökelse, botanisera bland färgglada klänningar eller bara njut av ett glas glögg. På helgerna är det livemusik från scenen, men förvänta dig inga julsånger.

NÄR: 8–20 dec, öppet alla dagar 12–20, sista dagen 12–18

VAR: Den Grå Hal, Christiania, Köpenhamn

INTRÄDE: 155 kr för alla över 3 år

FOTO: Christiania

FOTO: Christiania

FOTO: Christiania

Stor guide till julmarknader

I Skåne och på Själland vimlar det av stämningsfyllt julmys.

FLER JULMARKNADER I SKÅNE OCH DANMARK
Julmarknader

Julmarknad på Kulturen

När Kulturen håller julstök med julmarknad är det som att resa i tiden. I de olika gårdarna möts man av värdar i tidstypiska kläder som gör julpynt eller förbereder julmiddagen.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Tivoli

Att besöka Jul på Tivoli i Köpenhamn är som att stiga in i en idyllisk vinterdröm. Traditionen har 29 år på nacken och är den största turistattraktionen under december månad.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Fredriksdal

På Fredriksdals julmarknad förflyttas man snabbt 100 år tillbaka i tiden. I de historiska husen och gårdarna får man uppleva forna tiders julstök med allt från korvstoppning till julbak.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Tykarpsgrottan

En helt unik julmarknad hittar man utanför Hässleholm. På Tykarpsgrottans julmarknad får man bege sig ner tolv meter under jorden där fladdrande stearinljus skapar en helt särskild stämning.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Katrinetorp

För 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på Katrinetorps herrgård i Malmö. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Malmö City

I december förvandlas Gustaf Adolfs torg i Malmö till ett vackert vinterland med spännande ljusinstallationer och en julmarknad med fokus på lokalt hantverk och delikatesser.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.