Julmarknad på

Katrinetorp

För 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på Katrinetorps herrgård i Malmö. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat.

Publicerad första gången:  MAGASINET SKÅNE NR 6 2023

Katrinetorp öppnar upp den julpyntade herrgården. Själva marknaden är i ett tält ute på gården. FOTO: Sanna Dolck

Katrinetorps landeri

Den röda herrgården utanför Malmö byggdes på 1800-talet som ett landeri, en jordbruksfastighet som fungerade som sommarbostad. Ägare var Samuel Björkman och hans hustru Catherina, som också gett gården dess namn. I dag tillhör den Malmö Stad och för 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på herrgården. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat. Inne i huvudbyggnaden är det julpyntat på gammaldags vis. Utanför på gården kan man köpa grillad korv, åka häst & vagn och besöka Tomtens Hus med både jultomte och nissar. Malmös lucia dyker också upp under helgen. Gratis buss går varje timme från Gustaf Adolfs torg.

NÄR: 8–10 dec, fre 11–19, lör–sön 10–17

VAR: Katrinetorps Herrgård, Malmö

INTRÄDE: 80 kr, fri entré för barn under 15 år

LÄS MER: malmo.se

 

FOTO: Sanna Dolck

FOTO: Sanna Dolck

FOTO: Sanna Dolck

Stor guide till julmarknader

I Skåne och på Själland vimlar det av stämningsfyllt julmys.

FLER JULMARKNADER I SKÅNE OCH DANMARK
Julmarknader

Jul i Malmö City

I december förvandlas Gustaf Adolfs torg i Malmö till ett vackert vinterland med spännande ljusinstallationer och en julmarknad med fokus på lokalt hantverk och delikatesser.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Tykarpsgrottan

En helt unik julmarknad hittar man utanför Hässleholm. På Tykarpsgrottans julmarknad får man bege sig ner tolv meter under jorden där fladdrande stearinljus skapar en helt särskild stämning.

Läs mer

Julmarknader

Julmarknad på Kulturen

När Kulturen håller julstök med julmarknad är det som att resa i tiden. I de olika gårdarna möts man av värdar i tidstypiska kläder som gör julpynt eller förbereder julmiddagen.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Fredriksdal

På Fredriksdals julmarknad förflyttas man snabbt 100 år tillbaka i tiden. I de historiska husen och gårdarna får man uppleva forna tiders julstök med allt från korvstoppning till julbak.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Tivoli

Att besöka Jul på Tivoli i Köpenhamn är som att stiga in i en idyllisk vinterdröm. Traditionen har 29 år på nacken och är den största turistattraktionen under december månad.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.